Aan de zonnige kant van de dingen

Sinds ik begonnen met het schrijven van deze blog, heb ik gemerkt dat ik vooral heb geschreven over negatieve onderwerpen over mijn land, de Filippijnen. Niet dat ik spijt te bespreken, maar ik voel me nogal schuldig in dat de lezers uit de regio kan de indruk wekken dat er niets zo goed werkt in dit land te krijgen.

Hier, de media heeft de neiging om te kijken op de slechte, filthier kant van de dingen – op zoek naar sappige verhalen over corruptie en schandalen die kunnen prikkelen en te grijpen de aandacht van de lezers. Als lid van deze groep, moet ik toegeven dat ik soms schuldig aan dit.

Er zijn echter een aantal goede dingen gebeuren in dit land. En er zijn goede mensen, met name op het gebied van ICT, dat deze natie heeft voortgebracht die nu het maken van een naam binnen en buiten de Filippijnen.

In feite is er een website die volledig gewijd is aan getrompetter deze verworvenheden als een manier om het compenseren van de deprimerende ontwikkelingen die regelmatig in de kranten komen. De site, goodnewspilipinas.com, “wijst op het goede in de Filippijnse en de Filippijnen” en is een huisdier project van Singapore gevestigde BBC zakelijk nieuws anker Rico Hizon.

Een van de positieve nieuws onlangs is het verslag van onderzoeksbureau Ovum daarbij verwijzend naar de Filippijnen als een van de snelst groeiende breedband markten in de wereld. Het verslag had betrekking op landen uit Azië-Pacific, West- en Oost-Europa en het Midden-Oosten en Afrika.

Ovum onder meer de Filippijnen naast Indonesië, India, Oekraïne, Ierland, Thailand, Vietnam, Rusland en Turkije als de Top 10 landen met de hoogste groei van breedband. Dit is belangrijk omdat een groter aantal Filippino’s nu genieten van de voordelen van ICT.

Er is ook de groep van lokale techneut jongens die nu hun talent te brengen buiten de Filippijnen, maar deze ontwikkeling is niet nieuw meer, omdat veel Filippino vergelijkbare prestaties in het verleden hebben gehouden.

Maar net hetzelfde, het is nog steeds een bron van trots voor het land elke keer dat dit gebeurt, zoals in het geval van Joselito “Jojo” Anonuevo, die onlangs werd benoemd tot senior director van bsiness ontwikkeling voor Yahoo Zuidoost-Azië.

Jojo, een computer science afgestudeerd aan de Universiteit van Californië in Berkeley, wordt liefdevol hier erkend als werknemer nummer nul van Oracle Filippijnen, omdat hij regisseerde de oprichting en de werking van de software dochteronderneming, terwijl nog steeds in Redwood, Californië gevestigde, in de vroege jaren 1990. Hij kreeg de eerste werknemer van het lokale kantoor te huren voordat hij ging terug naar de Filippijnen en uiteindelijk bij het bedrijf.

In zijn nieuwe rol zal Jojo worden gevestigd in Singapore en zal een belangrijk lid van de regionale team Yahoo’s geworden, het toezicht op de strategische partnerships in heel Zuidoost-Azië. Hij wordt ook verwacht om te helpen Yahoo bieden lokaal relevante Internet service voor mensen en adverteerders in de hele regio.

Een andere IT whizzkid goed te doen buiten de Filippijnen is Winston Damarillo, die zich door de oprichting van succesvolle start-up bedrijven op basis van het open source platform heeft verschanst als een “serial entrepreneur”.

Damarillo heeft een aantal open source software ontwikkeling bedrijven, met inbegrip van Gluecode die hij aan tech-gigant IBM verkocht in 2005 voor een nog onbekende hoeveelheid, en LogicBlaze die door Iona Technologies in 2007 werd overgenomen gemaakt.

Hij zit momenteel als voorzitter van DevZuz (voorheen bekend als Simula Labs), een open source “marketplace bedrijf”, en Exist Global, een software engineering services bedrijf wordt geleid door de Amerikaanse Steve Nathan. Zijn nieuwste baby is een SaaS (Software-as-a-service) en Web 2.0; incubator genoemd Morph Labs, dat gevestigd is in de Filippijnen.

Tech industrie; Noord-Korea onthult Netflix kloon voor de burgers, veiligheid, Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tikken; Start-Ups; Telstra Ventures tekent Telkom Indonesia voor inbedrijfstelling investeringen in Azië, Cloud, APAC digitale transformatie zal niet slagen zonder hybride cloud

Ten slotte is er Diosdado “Dado” Banatao die is misschien wel de meest bekende Filipijnse die ooit het groot in Silicon Valley in de Verenigde Staten te maken. Claim Filipijnse ingenieur op roem is zijn uitvinding van de halfgeleiderindustrie eerste single-chip grafische gebruikersinterface versneller die aanzienlijk verbeterde de prestaties van de pc’s van vandaag.

Net als Damarillo, Banatao is een serial entrepreneur en ingenieur, zijn Bachelor of Science graad te hebben afgewerkt in Electrical Engineering van Mapua Institute of Technology in de Filippijnen en een Master of Science degree in Electrical Engineering en Informatica van de Stanford University.

Hij was mede-oprichter van Mostron (PC moederborden), chips and Technologies (PC chipsets, uiteindelijk overgenomen door Intel), en S3 Graphics (oorspronkelijk 2D grafische chips, omgedoopt tot SonicBlue). Hij richtte ook en is nu de managing partner van Tallwood Venture Capital.

Banatao heeft een lange weg gegaan van zijn nederige begin in Iguig stad in de provincie Cagayan in de Filippijnen, toen hij liep op blote voeten naar een lokale openbare school alleen maar om lessen bij te wonen. Nu, vliegt hij vliegtuigen en stations high-performance auto’s voor zijn dagelijks vervoer.

Noord-Korea onthult Netflix kloon voor de burgers

Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tik

Telstra Ventures tekent Telkom Indonesia voor inbedrijfstelling investeringen in Azië

APAC digitale transformatie zal niet slagen zonder hybride cloud