Als het hoofd van Homeland Security weigert om e-mail te gebruiken, is ze een Luddite?

Oh, my, maar de blogosfeer was een poppin ‘op vrijdag. Bij een in Washington, DC cybersecurity top Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Janet Napolitano, de voormalige gouverneur van Arizona, gaf ze nooit, nooit gebruik maakt van e-mail.

Mijn vroegere collega’s bij CNN gestraald, “The Luddite atop Amerikaanse cybersecurity”. Techdirt – een van mijn favoriete waakhond sites – beweerde dat ze “niet veel te weten (als er iets) over het internet.” Er waren andere uitroepen van de schok en ongeloof in heel het nieuws cyclus.

Ik kreeg ook een telefoontje van een nationaal nieuws organisatie (niet CBS), die wilde weten of het feit dat Napolitano geen e-mail gebruik maakt betekent dat geeft ze toe dat e-mail onveilig is – en, bij uitbreiding, dat we bezorgd over moeten zijn e veiligheid in Amerika.

Een meetbare mate dit een niet-verhaal. Ten eerste, zal ik je vertellen over een van mijn meest favoriete bucket list items. Simpel gezegd, Ik droom van de dag dat ik nooit, nooit hoeft te e-mail opnieuw te gebruiken. Fess up. Er zijn een heleboel van jullie die blij zou zijn als je nooit naar de inbox en al het gezeur geconfronteerd, klagend en smekend berichten die daarin liggen.

In de tweede plaats heeft Napolitano de voorkeur geen administratie voorkeur aan te geven. Ik heb mijn start terug op CNN te schrijven over de weigering van president Obama’s op te geven zijn BlackBerry in zijn eerste week in het kantoor. Obama maakt gebruik van een beveiligde e-mail apparaat en blijft in contact voortdurend. Daarentegen, George W. Bush gaf zijn e-mail toegang voor zijn gehele twee termen. Gezien hoe problematisch regering-Bush e-mail was (ja, ik schreef het boek op het), was het een slimme beslissing van de kant van de voormalige president.

Het feit is, leidinggevenden bij haar niveau hebben opties als het gaat om persoonlijke communicatie. Simpel gezegd, ze hebben de mensen voor. Als hoofd van DHS is een zeer veeleisende baan, en de besteding van 20 minuten tot 2 uur per dag een slaaf naar de inbox is niet het beste gebruik van de tijd.

Vervolgens zijn er beveiligingsproblemen. Interne Amerikaanse overheid voor e-mailbeveiliging is over het algemeen vrij goed, maar zoals ik al uitvoerig besproken in mijn boek, de 1939 Hatch Act voorkomt dat de overheid ambtenaren van het gebruik van openbare voorzieningen voor politiek gebruik. Dit is geïnterpreteerd in onze moderne wereld te betekenen dat de overheid beveiligde communicatie niet kan worden gebruikt voor politieke e-mailen – en dat betekent dat het open internet belandt wordt gebruikt, zelfs wanneer het is onverstandig.

Eerlijk gezegd, zou ik waarschijnlijk niet de keuze Napolitano maakte te maken, was ik in haar optreden. Het is een feit, ik ben een e-junkie. Ik merk dat ik mijn e-mail controleren voortdurend, en ik ga door middel van een soort van freaky ontwenningsverschijnselen als ik weg ben uit een high speed internetverbinding voor meer dan een uur.

Ik ben het oneens met techdirt, hoewel, als ze zeggen dat niet via e-mail diskwalificeert haar van dat de leiding van de Amerikaanse cybersecurity. Eerlijk gezegd, het niet hebben van een technische of een technische achtergrond is wat haar diskwalificeert van die baan. Maar ze is niet de persoon die verantwoordelijk is voor Amerika’s cybersecurity, net zomin als President Obama is. Er zijn mensen die aan haar rapporteren (evenals het verslag van de verschillende takken van het leger), die deze rol vervullen.

Napolitano is een politicus en een bureaucraat. E-vaardigheden zijn niet een baan eis.

Tenslotte is er de vraag of e-mail veilig is. Ik heb deze beantwoord over een miljard keer: nee, het is niet veilig. E-mail op het internet is niet veilig, het is gevuld met risico’s en wat je nodig hebt om verder te gaan met de nodige voorzichtigheid als je het gebruikt.

Nu we het toch over het onderwerp, vermijd het openen van bijlagen, uw applicaties en besturingssystemen werken, en eet je groenten.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze