cloud groei van Oracle’s: Zal ​​het meten?

Oracle’s cloud-strategie, die draaide rond overnames en de Fusion bedrijfsleven, voorzien in een eerste pop, maar kan worden sputteren.

Dat is de afhaalmaaltijd vanaf Cowen analist Peter Goldmacher. Goldmacher gegraven door de Securities and Exchange Commission Oracle’s te proberen en krijgen een lees op het bedrijf cloud business. Die taak is niet gemakkelijk, omdat Oracle geen specifieke cloud productlijnen af ​​te breken, maar Goldmacher vond genoeg te vragen of Oracle’s groeipercentage voor de cloud kan gaan dan de tieners. Oracle heeft aangeprezen 35 procent Fusion cloud boekingen groei, maar Goldmacher is het niet te kopen.

Goldmacher schat dat Oracle’s tweede kwartaal autonome cloud groei bedroeg 6 procent — 14 procent als gevolg van acquisities. “Wij geloven dat Fusion is gegroeid ongeveer 10 procent ten opzichte van vorig jaar en de verworven activa cloud groeien enkele cijfers”, zei Goldmacher in een onderzoek noot.

Hij voegde toe

Hoewel we erkennen dat onze omzetgroei nummers niet nauwkeurig kunnen zijn, moeten we er rekening mee dat onze raming voor de groei Fusion inkomsten voor de laatste paar kwartalen (en 2Q14 in het bijzonder) is bijna een magnitude af van het management, dat een 35% boekingen groei van haar moedermaatschappij segment (met triple digit groei voor Fusion ERP, SFA en HCM).

Wat Goldmacher probeert op te lossen voor met cloud groei van Oracle’s gaat om een ​​gemeenschappelijk probleem voor de industrie. Mixed verdienmodellen — licenties, ondersteuning en cloud abonnementen — uiteindelijk leiden tot minder transparantie per productlijn. Terwijl Werkdag, Salesforce en NetSuite zijn makkelijker te begrijpen met betrekking tot de groei cloud, kan tech reuzen groei te praten met veel voetnoten en andere aannames. Simpel gezegd, cloud wassen is een epidemie.

Ook; Oracle klikt up marketing software maker Responsys voor $ 1.5B, Oracle: Kan het echt marge op te offeren voor grondstoffen cloud; Ellison verdedigt Oracle’s cloud-strategie en prijsstelling tegen Amazon, Microsoft; Enterprise softwareleveranciers gezicht deflatie: Advantage SaaS; roadmap Oracle’s: The grote vragen vooruit; Oracle’s cloud-strategie: Doet het troef Fusion?

Oracle’s cloud bedrijf is slechts 3 procent van de omzet, maar is de verhaallijn voor het bedrijf. Bijvoorbeeld, Oracle executives zei: “cloud” 38 keer op het tweede kwartaal conference call. Als vermeldingen waren de inkomsten, zou Oracle’s cloud bedrijf waarschijnlijk minstens een kwart van de verkoop. Maar waarom alleen ingaan op Oracle: SAP’s cloud noemt om de verkoop ratio is ongeveer hetzelfde.

Larry Ellison, CEO van Oracle, toonde ook aan CloudWorld het bedrijf vorige week. Ellison zei hij beschouwt Amazon zijn belangrijkste infrastructuur concurrent en gebagatelliseerd Oracle’s rivaliteit met SAP en zei dat de echte concurrentie is Salesforce en andere cloud-bedrijven. Analisten zoals JMP Securities ‘Patrick Walravens nam Ellison’s verschijning als een teken Oracle heeft zijn cloud messaging naar beneden.

“Cloud geeft ons een heleboel nieuwe markt te streven, en we zien dat al. Wij hebben sterk toegenomen onze sales force, want we hebben zo veel meer klanten en bedrijven om na te streven met onze cloud en SaaS-aanbod”, aldus Ellison.

Het probleem is dat Oracle’s cloud verhaal is moeilijk te zeggen omdat het zo breed. Oracle heeft RightNow, Taleo, Eloqua verworven en staat op het punt Responsys kopen. Het tabblad voor elk van die overnames zal ongeveer $ 5500000000. Wat is onduidelijk is of de groeicijfers in de cloud bedrijf kan worden ondersteund door acquisities. Goldmacher zei dat de groei van cloud-omzet was sterk in het fiscale jaar 2012, maar nu is aanzienlijk vertraagd als deze acquisities worden opgenomen in het bedrijf.

Goldmacher opgemerkt dat de koppeling van Oracle’s cloud-inkomsten is “bijzonder vervelend”, omdat de gegevens van het bedrijf is schaars. Maar Goldmacher schat dat de groei van cloud inkomsten vertraagde na de Eloqua aankoop in februari 2013.

Bij een oogopslag grafiek helpt bij de doelstelling van de juiste cloud storage oplossing; Zes business-class cloud storage services:? Welke is geschikt voor u, Microsoft enterprise primer op Windows Azure netwerken, SaaS en de cloud: Een primer voor IT-professionals

De kern van de nota Goldmacher is dat de beste manier om het succes van Oracle’s cloud business te meten is te kijken naar autonome groei Fusion. Immers, Oracle niet in staat zijn om bedrijven altijd te verwerven. Fusion Cloud zal moeten groei als Oracle gaat de toepassingen voor de toekomst te overbruggen.

Om zeker te zijn, is er een heleboel gevolgtrekking in de analyse Goldmacher’s. Een mogelijkheid is dat Fusion Cloud beter dan projecties Goldmacher’s zou kunnen doen, maar kannibaliseren verkoop van RightNow, Taleo en Eloqua. In beide gevallen zou dat scenario ook verontrustend om cloud groei van Oracle’s zijn en betekenen dat het bedrijf de traditionele fusie playbook niet voor software as a service werkt.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wat leiders zeggen over cloud mogelijkheden en beperkingen; SaaS: Pros, cons en toonaangevende leveranciers; Exit strategie nodig in SaaS licentie-onderhandelingen; SaaS cloud prijsstelling: Kan het ooit optellen?

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie