De helft van alle cloud-diensten buiten de IT-afdelingen, maar het wordt steeds wijzer

Een nieuwe studie van de gewaardeerde Ponemon Institute zegt dat we nog steeds niet genoeg doet om ondernemingen in de cloud te beschermen.

Om te beginnen, de enquête onder 3476 IT en IT-beveiliging beoefenaars, in opdracht van Gemalto, een digitale security leverancier, constateert dat de helft van alle cloud-diensten en zakelijke gegevens die zijn opgeslagen in de cloud worden niet gecontroleerd door IT-afdelingen. Dus, er is een heleboel cloud activiteit onder business units die mogelijk niet is doorgelicht of worden beheerst.

Echter, IT-afdelingen om een ​​betere greep op de dingen, het onderzoek toont ook aan. Fifty-vier procent van de respondenten is “ervan overtuigd” dat de IT-organisatie kent alle cloud computing-applicaties, platform of infrastructuur services in gebruik – een negen procent stijging ten opzichte van een vergelijkbaar onderzoek uit 2014.

Het onderzoek zegt niet precies hoe en waarom het verkrijgen van een betere grip op de schaduw van cloud-adoptie. Aangenomen mag worden dat er meer beleid in plaats en betere communicatie en samenwerking op best practices. IT kan worden steeds actiever in de veranderende rol als cloud makelaar of dienstverlener aan de onderneming, het verstrekken van catalogi of mappen van doorgelicht diensten beschikbaar voor zakelijke gebruikers.

Toch cloud voegt een hele dimensie aan veiligheid en governance. Zeventig-drie procent het erover eens dat het beheer van privacy en gegevensbescherming regelgeving is complex in de cloud dan op locatie. Maar slechts 43 procent verslag dat zij hebben rollen en verantwoordelijkheid gedefinieerd voor de bescherming van gevoelige informatie in de cloud. Het goede nieuws is dat deze is gestegen van 37 procent twee jaar geleden, maar het is duidelijk dat er nog veel werk voor de boeg.

Toen hem werd gevraagd over de belangrijkste problemen met cloud security, 70 procent geeft aan dat “het is moeilijker om conventionele informatiebeveiliging van toepassing in de cloud computing-omgeving” dan moet het hun traditionele on-premise systemen. Een andere 70 procent geeft aan “het is moeilijker om cloud provider voor security compliance direct te inspecteren.” Een meerderheid, 53 procent, ook noemt moeilijkheden het beheer van end-user toegang tot gevoelige data in de cloud – omhoog van 48 procent in de vorige enquête.

De bottom line is dat de verantwoordelijkheid voor de veiligheid is op de wolk eindgebruiker – het is iets dat niet weg kan worden uitbesteed. Respondenten zijn gelijkmatig verdeeld over de vraag wie uiteindelijk verantwoordelijk is, met 36 procent zeggen dat de eindgebruiker is verantwoordelijk, en 33 procent zegt dat het is aan de cloud provider om de veiligheid te garanderen, nog eens 31 procent zegt dat het is een gedeelde verantwoordelijkheid.

Toch meer ondernemingen houdt voeten cloud leveranciers om het vuur – de enquête blijkt een aanzienlijke toename van het gebruik van contractuele onderhandelingen en juridische beoordelingen aan cloud providers te evalueren, van 51 procent van de respondenten in de vorige studie tot 62 procent van de respondenten vandaag .

Het verslag van de Ponemon de auteurs bieden de volgende advies voor het verkrijgen van een betere greep rond cloud security

7 Essentials van een goede verbinding hybride clouds

Als bedrijven versplinteren, zo heeft enterprise architectuur (maar op een goede manier)

Shift: public cloud beschouwd als veiliger dan grote datacenters

Hybride cloud is de toekomst, zelfs als leidinggevenden weten niet goed wat te maken van deze

Betrek IT-beveiliging in het doorlichten en evalueren van de veiligheid praktijken;. Verhoog inzicht in het gebruik van cloud-applicaties, platforms en infrastructuur om de Shadow IT-risico’s te verminderen;. Bescherm gegevens in gevaar in de cloud door middel van technieken zoals encryptie, tokenization, cryptografische oplossingen, en access management oplossingen, zoals multi-factor authenticatie. Opzetten en beleid te communiceren over zakelijke cloud-applicaties, zoals het delen van documenten.

Cloud prioriteiten; 7 essentie van een goede verbinding hybride clouds, IT-prioriteiten; Zoals bedrijven versplinteren, zo heeft enterprise architectuur (maar op een goede manier), Cloud; Shift: public cloud beschouwd als veiliger dan corporate data centers, Cloud, Hybrid cloud de toekomst, zelfs als leidinggevenden weten niet goed wat te maken van deze