De meeste cyber security experts geloven cyber wapenwedloop is op

De digitale wapenwedloop is al aan de gang, volgens vele wereldwijde experts en hun adviezen opgenomen in de wereldwijde cyberverdediging rapport McAfee ‘s.

Minstens 57 procent van de deelnemers aan de studie eens met dit punt, terwijl nog eens 36 procent ging zelfs zo ver te beweren dat cyber security is belangrijker dan raketverdediging.

Ter referentie, het rapport, uitgevoerd door de in Brussel gevestigde Veiligheid & Defense Agenda denktank, is gebaseerd op de antwoorden van 80 beleidsmakers en cyber-security experts bij de overheid, het bedrijfsleven en de academische sectoren in 27 landen – niet om anonieme enquêtes onder meer te noemen dan 250 wereldleiders in 35 landen.

met name Israël, Zweden en Finland – uit de 23 landen gerangschikt in de studie, de kleinere bleek te zijn beter voorbereid op cyberdreigingen zijn. De minst bereid werden gevonden om China, Rusland, Italië en Polen zijn.

Phyllis Schneck, chief technology officer voor de mondiale publieke sector bij McAfee, legde de zwaar dreigende bedreigingen in het rapport

De kern van het probleem is dat de cybercrimineel heeft een grotere wendbaarheid, gezien grote geldstromen en geen wettelijke grenzen aan het delen van informatie, en kan dus choreograferen goed georkestreerde aanvallen in systemen. Totdat we onze gegevens kunnen bundelen en onze mensen en machines uit te rusten met intelligentie, spelen we schaak met slechts de helft van de stukken.

Helaas, het lijkt erop dat de private sector is nog minder bereid als slechts 20 procent van die groep bevestigd deel te nemen aan cyber security oefeningen en voorzorgsmaatregelen, terwijl 56 procent van de respondenten gaf toe dat we aan de vooravond van een tekort aan vaardigheden onder de groeiende cyber personeelsbestand .

Dus wat is er echt bang voor te zijn? Plenty, en 43 procent wees naar beschadiging of verstoring voor kritieke infrastructuur als de enige grootste dreiging van cyberaanvallen met brede economische gevolgen.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Global spam afneemt als malware ontmoetingen pick-up: verslag; Cisco: Bijna de helft van de IT-managers nog steeds tegen BYOD trend; McAfee voorspelt meer high-profile, gerichte aanvallen in 2012, McAfee beefs up portfolio met NitroSecurity overname; McAfee stelt vijf tips om te vermijden slecht apps

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond