Group roept op tot vredesbesprekingen in P2P oorlogen

Eén van de muziekindustrie meer actieve tegenstanders pleit voor dialoog en debat tussen platenmaatschappijen en P2P-netwerk gebruikers, in plaats van juridische stappen.

Bill Evans, oprichter van www.boycott-RIAA.com, gestart met een nieuwe organisatie genaamd de International Music Industry Reform Association (iMira) vorige week dat de vrede zou kunnen aanmoedigen om uit te breken in de strijdlustige wereld van peer-to-peer file-sharing.

IMira is ontworpen om een ​​”middle ground” waar iedereen die betrokken zijn bij de kleverige gebied van de bescherming van het auteursrecht en file swapping werkrelaties kan vast te stellen.

“IMira zal de discussie over een muziekindustrie die markt, klant en kunstenaar zorgen en belangen neemt in gelijke mate rekening te bevorderen,” zei Evans, de aankondiging van de lancering van www.imira.org.

Een strenge criticus van de grote platenmaatschappijen, en in het bijzonder van de Recording Industry Association of America (RIAA), in het verleden, Evans drong er eenmaal muziekfans RIAA opnames niet te kopen, of te ondersteunen RIAA kunstenaars voor de maand augustus 2000.

Hij hoopt nu aan de “dagvaarding oorlog”, dat hij zegt dat de RIAA is het uitvoeren van een einde te maken.

“Het is tijd voor iedereen binnen de muziek industrie, kleinere en onafhankelijke labels inbegrepen, om te beginnen te profiteren van de enorm spannende mogelijkheden die p2p file sharing biedt luisteraars, muziek beleidsmakers en mensen uit het bedrijfsleven on- en offline,” zegt Evans.

Werken samen met Evans op iMira is Jon Newton, de grondlegger van de file-sharing nieuwssite p2pnet.net, die hoopt dat overeenstemming kan worden bereikt tussen de platenmaatschappijen en muziek fans.

“Elk aantal potentieel haalbare oplossingen bestaan. Maar elk van deze heeft zijn eigen advocaten en, om de aanzienlijke voordeel van de grote platenmaatschappijen, zijn ze vaak op gespannen voet met elkaar en uit de pas lopen met de realiteit van de kunstenaar, zaken en behoeften van de consument, “Newton beweert.

Na jaren van vechten tegen de wil van Napster, Schuren en Kazaa, kan de muziek industrie niet klaar om een ​​vredespijp met degenen die auteursrechtelijk beschermde nummers online ruilen rook.

Eind vorige week, de RIAA diende 80 nieuwe rechtszaken tegen vermeende file swappers, in een beweging die kwam na een golf van brieven waarschuwen doelwitten van hun juridisch risico verzonden.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen