Gumtree toeren up persoonlijke relaties met autodealers

De Australische tak van eBay-eigendom online ingedeeld site, Gumtree, lanceerde een automotive divisie in 2010, dat de basis voor het bedrijf opgericht om de relaties met zakelijke klanten, die in dit geval waren autodealers vast te stellen.

Maar volgens het hoofd Gumtree van Australië van automotive, Gian Minns, die ook kwesties en een “stelletje complexiteiten” voor het bedrijf, met inbegrip van hoe het zou gaan om de relatie met zijn nieuwe klanten te beheren dat al die specifieke behoeften, contracten en overeenkomsten, facturering en inning van het geld.

Voor Minns was de oplossing een CRM integreren. Als gevolg daarvan, het bedrijf samen met Salesforce.com voor de Service Cloud product dat de divisie in staat om bij te houden van elke interactie met de klant, gesprek, en het resultaat te houden. Het liet ook het bedrijf zijn queryproces te bewaken en te leren van de resultaten.

Volgens Minns, automotive divisie Gumtree groeide haar zakelijke klanten tot 1200 dealers binnen het eerste jaar van oprichting, na het nemen van slechts zeven weken om de nieuwe functie te integreren.

“Ik denk dat onze overkoepelende doel was om te komen met een systeem dat zou gaan om gebruiksvriendelijke en gebouwd effectieve relaties met het bedrijfsleven en deze gebruikers zijn”, zei hij.

“Wat is er uniek voor ons was dat we vertrouwden op Salesforce. Voorafgaand aan het hebben van Salesforce Service Cloud was er niet die kans, en het hielp ons achterhalen wat was de beste zakelijke praktijk.”

Toegeven terwijl er geen grote hindernissen tijdens het implementatieproces, Minns zei dat de grootste uitdaging van de onderneming geconfronteerd was het vinden van een systeem dat zou integreren met de bestaande bedrijfssystemen die al in plaats waren, zoals de wereldwijde financiële en rekening software, en de Gumtree platform.

“We hebben ervoor gekozen om een ​​partner te gebruiken om een ​​groot deel van de ontwikkeling van het werk met Salesforce, die WDCI was te doen. Ze keken naar de eisen van de Gumtree platform, en ons financiële systeem, en adviseerde van een oplossing en integratie die in staat zijn om alles op te lossen was van de uitdagingen om dat te doen, en we vanuit het niets opgebouwd een eenvoudig maar een zeer robuuste oplossing, en het diende ons heel goed, “zei hij.

Het bereiken van een ervaren partner eerder in het implementatieproces is wat Minns zei dat hij zou hebben als hij de kans weer gegeven was, ondanks al een development team in eigen huis.

“Als je een bedrijf de implementatie van Salesforce voor de eerste keer, bent maakt niet uit hoe slim je bent, er is echt niet veel in vergelijking met een ervaren partner,” zei hij.

Terwijl de automotive divisie StepStone is het enige gebied waar zakelijke klanten bestaan, Minns zei dat het bedrijf is ook in het proces van het uitrollen van Salesforce Service Cloud haar display advertising business.

Gumtree is een zeer mager infrastructuur [bedrijf], en we hebben echt genoten van de manier waarop Salesforce heeft ingeschakeld, in een lichte aanraking manier, brengen op een heleboel van klasse aan klanten met verschillende operationele behoeften en aanpassen van onze processen rond dat.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie