Hands-on: mijn nieuwe laptop en twee Linux smaken

nieuwe laptop en mijn ervaringen,, het is een interessante paar dagen sinds mijn eerste post over mijn geweest met diverse smaken van Linux.

Ten eerste, en meest aangename, was het commentaar van ‘glenn4uk’ op mijn vorige post, het beschrijven van een oplossing voor de wi-fi probleem. Ik heb het geprobeerd openSUSE 13.1, Fedora 20 en Mint 16, en het werkt als een charme op alle drie van hen. Het is niet moeilijk, je hoeft alleen een bestand genaamd /etc/modprobe.d/asus_nb_wmi.conf te maken, met de inhoud “opties asus_nb_wmi wapf = 1”. Dan reboot en het draadloze netwerk zal recht komen.

Ik zou alleen willen zeggen tegen hem eens hier weer, heel erg bedankt voor het geven van ons deze uiterst nuttige tip.

Ik heb ook verder met het laden van de laatste paar Linux-distributies op de Asus, en dat is zeer vlot verlopen. Linux Mint Debian Edition (Cinnamon) was de volgende te doen, en ik had geen problemen mee.

Tegen de tijd dat ik het laden had ik al gezien en geprobeerd de wi-fi fix, dus toen ik LMDE opgestart en de draadloze niet komen, ik paste de fix en opnieuw opgestart, en dat zorgde voor het.

Al het andere werkt normaal, en het is heel snel. Helaas, de andere wat ik ben beginnen te beseffen, is dat ik nog steeds een aanzienlijke afkeer van de clickpad stijl van de touchpad, om precies dezelfde reden dat ik gebruikte om het zo veel in mijn HP-systeem een ​​hekel.

Het is over-gevoelig, en veel te moeilijk om elke vorm van nauwkeurige klikken doen. Proberen om specifieke woorden of zinnen in tekst te markeren, bijvoorbeeld, is een oefening in verergering, dus ik gebruik deze laptop bijna uitsluitend met een soort van muis nu.

De uiteindelijke verdeling wilde ik de belasting op de nieuwe ASUS was Debian 7.4 (Wheey). Na alles gaan zo soepel met alle anderen, ik kreeg een aantal verrassingen bij het laden van Debian.

Ten eerste, ik was van plan om te installeren van een Live image in plaats van de NetInstall afbeelding die ik normaal gebruik voor Debian. Ik was vergeten dat de Debian Live-beelden niet UEFI-compatibel is, als je wilt / moet dat, je moet het imago van de volledige dvd-installer ofwel de NetInstall of gebruik. Dus ik gebruikte de NetInstall na alles.

De installatie verliep soepel en eenvoudig, en eigenlijk leek een beetje sneller dan ik heb gebruikt om met Debian. Toen ik klaar was, alles werkte – en dan bedoel ik echt alles, inclusief het draadloze netwerk!

Ik had niet de moeite genomen om dit te controleren bij het uitvoeren van de Live image, veronderstelde ik het gewoon niet werkte. Ervan uitgaande dat is nooit een goed idee.

Ik veronderstel dat dit is gerelateerd aan het verschil in de Linux-kernel tussen Debian Stable (3.2.x) en de andere uitkeringen die ik op deze laptop (3.11 en later) geladen. Er moet iets gekregen veranderd hetzij de ath9k stuurprogramma of de kernel zelf dat dit probleem veroorzaakt. Dat is eigenlijk bemoedigend nieuws, want het betekent dat het zal zeer waarschijnlijk worden weer in een aantal (nabije) toekomst vrijlating bevestigd.

De andere verrassing dat ik met deze installatie was dat de ClickPad niet erg goed werkte helemaal niet. Ik kan niet met de rechtermuisknop op met het helemaal, ik kan niet click-and-drag helemaal niet, en zelfs links-klik is zo wild instabiel dat het bijna nutteloos. Nogmaals, ik neem aan dat dit verband houdt met de oudere Linux kernel en X.org release die in Debian Stable.

Tot slot wil ik graag een paar woorden over de UEFI firmware en de BIOS-implementatie op deze laptop toe te voegen. Het is veruit de beste die ik tot nu toe gezien heb, letterlijk mijlen (of kilometers) beter dan de HP / Compaq UEFI-systemen, en zelfs een beetje beter dan de Acer.

Dit is de eerste plaats omdat de boot configuratie wordt gewijzigd voor Linux, dat het zo blijft, in plaats van “magische” veranderen terug op te starten Windows. Ten tweede, het scherm Boot Configuration presenteert een lijst van opstart items, waarin u kunt bewerken om de volgorde van een item te wijzigen, items toevoegen of verwijderen, of gewoon uit te schakelen (tijdelijk).

verder lezen

Experimenten met mijn nieuwe laptop, Linux en UEFI; Het kopen van een nieuwe Windows 8.1 laptop – en het krijgen van het klaar voor Linux; Hands-on met Knoppix Linux 7.2.0: Een goed gevestigde en zeer stabiele Linux-distributie; Kali Linux 1.0.6, hands-on; Raspberry Pi hands-on: PiHub en Bluetooth

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

Er zijn verschillende reacties geplaatst aan mijn UEFI artikelen te zeggen dat het mogelijk moet zijn (of zou mooi zijn als het mogelijk was) toe te voegen / wijzigen / verwijderen Secure Boot sleutels geweest.

Wanneer Secure Boot is ingeschakeld op de Asus, is er een ander scherm met haar verbonden die je toelaat om toe te voegen / wijzigen / verwijderen toetsen. In deze Key Management scherm kunt u het beheer van het Platform Key (PK), Key Exchange Key (KEK), Authorized Signature Database (DB) en de Verboden Signature Database (DBX).

Dat is niet iets dat veel mensen zullen willen / moeten / weet hoe dat te doen, maar voor degenen die dat doen, zal het een enorme aanwinst zijn.

Ik ben er absoluut van overtuigd dat, indien alle UEFI firmware systemen werkte zo goed, en zo consequent als deze doet, zou er niet zo’n sterke verzet tegen UEFI in de Linux-gemeenschap, en er zou bijna niets van dat links vandaag.

Maar als ik kijk HP en Acer UEFI firmware systemen nu, ik schud gewoon mijn hoofd met spijt voor de hoeveelheid tijd die ik heb verspild vechten met hen, in een poging om hen te doen wat ik wil, of op zijn minst stabiel en consistent te zijn .

Samengevat zou ik zeggen dat dit is een uitzonderlijk goede laptop voor Linux, waarschijnlijk de beste die ik heb gezien in al geruime tijd.

Werkelijk alles in het werkt met Linux, met het voorbehoud dat in ieder geval voor het moment, moet je een één-lijn-bestand naar de draadloze netwerken te krijgen te maken. Alle hulpfuncties zo goed werkt, zoals Suspend / Resume en de Fn-toetsen voor Sleep, Display Brightness up / down / uit en Volume omhoog / omlaag / uit (mute).

Een tweede beeldscherm is aangesloten op de HDMI-poort wordt herkend en geconfigureerd als een uitgebreid bureaublad automatisch. Al met al is het erg leuk, en ik zou het zonder aarzeling aanbevelen. Ik zou graag van deze ene te houden en te gebruiken voor een tijdje, maar ik ben niet zeker dat mogelijk zal zijn, omdat een aantal van mijn vrienden lijken hun ogen al op.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen