Hoe Eni wordt enlisting IBM’s Watson in de jacht op zwarte goud

Overwin twee Jeopardy! all-time kampioenen is geen gemakkelijke taak. Het vinden van nieuwe oliereserves waarschijnlijk veel moeilijker zijn, maar het zou kunnen leiden tot een uitbetaling dat de quiz show prijzenpot dwergen – de reden waarom Italië’s grootste energiebedrijf heeft zich tot IBM’s Watson voor hulp.

Eni, dat er prat op, het gebruik van IT, heeft onlangs aangekondigd dat het een speciale eenheid binnen de organisatie genaamd W @ Eni, die zal worden belast met het vinden van de vraag of, en hoe, de IBM-computer systeem zou kunnen zijn business te verbeteren zal creëren.

Voor de oliegigant, waarvan 2012 de omzet kwam uit op € 128bn, met behulp van Watson betekent een inzet op een tot nu toe onbewezen technologie. Echter, volgens de leidinggevenden, het is een weddenschap dat zou helpen gelijke tred te houden met haar concurrenten en past in de plannen van het bedrijf om het eens te meer centrale plaats in zijn strategisch denken.

Voor het verhaal over de oprichting van Watson, lees: IBM Watson: De binnenkant verhaal van hoe de Jeopardy-winnende supercomputer werd geboren, en wat het wil naast doen

“We willen een digitale onderneming te worden en we willen de mogelijkheden van big data te benutten. Maar de complexiteit en diversiteit van onze activiteiten vereisen tools die technologische mogelijkheden nog verder te gaan. Ik denk dat we het antwoord in de cognitieve computing en in zijn Watson belichaming gevonden “Gianluigi Castelli, Eni’s CIO, vertelde de website.

Voor IBM, dat, heeft net de eerste stappen gezet, op de weg hoopt zal leiden tot de, commercialisering van haar oprichting, het krijgen van zo’n grote naam aan boord is een veelbelovende ontwikkeling en een die zou kunnen helpen winnen van andere klanten dan in de toekomst. “Er zijn andere Italiaanse bedrijven uit de sectoren energie, financiën en gezondheidszorg dat de belangstelling voor Watson hebben aangetoond. Ze opereren in markten waar big data is een nieuwe competitieve bron voor hun bedrijf,” Nicola Ciniero, CEO van IBM Italia vertelde de website.

Volgens Eni, de experimenten met Watson zijn gepland te beginnen tegen het einde van mei, met het bedrijf momenteel het samenstellen van een 30-koppig team die verantwoordelijk is voor de taak. “We zijn het opzetten van een heterogene eenheid. We zullen brengen in specifieke vaardigheden voor elk gebied waar we willen Watson toepassen, dan zullen we de werknemers uit de verschillende business lines te betrekken als we proberen om samen sterk gediversifieerd computervaardigheden te brengen”, Eni Castelli genoemd.

Het doel is om een ​​reeks proefprojecten starten door het einde van de zomer, die de basis vormen voor een aantal grootschalige initiatieven die idealiter zal beginnen met het eerste kwartaal van 2015 moeten vormen.

Al met al is de investering in de pilotfase is ingesteld op ongeveer € 4m, die opleiding, infrastructuur, interne middelen en externe ondersteuning omvat.

Geschatte kosten, hoewel, kunnen variëren omdat cognitieve computing is nog grotendeels onontgonnen terrein. “Dit is een zeer experimentele activiteit waarvoor we geen eerdere bewijs om precieze schattingen te maken te hebben. We zullen de investering aan te passen op de vlieg, op basis van wat we leren en de resultaten zullen we langs de weg te krijgen,” het CIO toegevoegd . Een team van vijf of zes IBM-medewerkers zal helpen in de beginfase, maar Castelli enkel detail over de samenwerking tussen de twee bedrijven niet heeft bekend te maken.

Wat we weten, is echter dat het Italiaanse bedrijf is op zoek naar Watson aan het werk gezet in die gebieden van haar activiteiten, waar het verwachte rendement – in termen van nieuwe inkomsten, kostenreductie en klanttevredenheid – hoogst wordt geacht.

Cognitieve computing-technologie, zoals Watson, cloud computing en systemen van betrokkenheid zal opnieuw uitvinden IBM, zegt CEO Ginny Rometty in een brief aandeelhouder. Maar de grote vraag is hoe lang de overgang zal plaatsvinden.

“Steun in nieuwe olievelden exploratie lijkt mij voor de hand liggende keuze. Maar we kijken ook naar de handel in het bedrijfsleven, waar het risico van het nemen van het besluit, dat slechts gedeeltelijk op de hoogte is zeer hoog”, zei Castelli. Wat Eni hoopt op, volgens zijn IT-leider, is dieper en bredere analyse in combinatie met snellere en meer accurate beslissingen die zou zich moeten vertalen in een betere klantenservice, lagere exploratiekosten, en minimale risico’s in de handel.

Van haar kant, IBM hoopt dat het zal niet lang meer duren voordat hij kan aantonen hoe bedrijven zoals Eni haar cognitieve computing-diensten kunnen aan het werk gezet in de echte wereld. Succesvolle case studies zou; versnellen van de goedkeuring, van het systeem bij bedrijven van alle groottes. “Net als in de Verenigde Staten, waar een $ 100 miljoen heeft ad hoc-programma gelanceerd, ik ben er zeker van dat er in Italië ook zullen we de geboorte van een startup ecosysteem dat kan leiden tot een nieuwe generatie van apps die cognitieve computing-exploit te zien, “aldus IBM’s Ciniero.

Zo veel als het management van Eni heeft vertrouwen in de macht Watson om voordelen op te leveren voor het bedrijf, zijn ze niet verwacht direct resultaat, te erkennen dat het enige tijd kan duren voordat de cognitieve computergebruik brengt dividenden en dat er veel onbekende variabelen in het proces, in het bijzonder wanneer de tijdsdimensie wordt meegenomen.

Een nieuw soort team

IBM Watson hoofden naar Afrika met $ 100 miljoen investeringen; IBM Watson vormt Business Group: Zal ​​commercialisering te volgen; IBM rechtbanken mobiele ontwikkelaars voor Watson platform; IBM’s Watson Group investeert in Welltok?

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Hoe lang zal het duren en welke vaardigheden nodig zullen zijn te nemen om de ontologieën te definiëren, dat wil zeggen, de kennis structuur voor elk domein waarin u wilt cognitieve computergebruik in gebruik genomen? “Vroeg Castelli, eraan toevoegend dat het antwoord is nog onzeker zelfs Watson’s makers “het team dat Watson heeft ontwikkeld en toegepast op Jeopardy;.! kankeronderzoek, en in de medische verzekeringssector is zeer voorzichtig met tijdlijnen. Dus ik verwacht niet dat snelle oplossingen: Ik zou zeggen dat het is zeker niet een kwestie van een paar maanden, maar op hetzelfde moment, zal het niet vijf jaar in beslag nemen.

Kanttekeningen Ondanks Eni’s hoop voor het gebruik van cognitieve rekenkracht voor betere besluitvorming zijn hoog. Het gaat over “vrijkomen van algoritmische regelingen waar alles moet worden gepland en geprogrammeerd, [en] het invoeren van een omgeving waar de communicatie tussen mens en machine gebeurt in natuurlijke taal en kennis wordt verrijkt door een specifieke opleiding en door de interactie met mensen,” Eni CIO gezegd.

En dan is er natuurlijk dat kleine droom van het vinden van een aantal zwarte goud, waar niemand anders heeft nog niet. Kan echt Watson leveren daar? “Het is te vroeg om te zeggen, maar ik ben ervan overtuigd dat het zal ons toelaten om het te doen in kortere tijd en tegen lagere kosten – op voorwaarde dat we goed in de opleiding van het,” Castelli gesloten.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Geen snelle oplossing

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Watson