Hoe het niet om een ​​Multipoint oplossing te kopen

Ik ben een grote fan van Microsoft MultiPoint Server. Alles om gemakkelijk te brengen thin computing aan de massa’s, om geld te besparen, energie en tijd is niet een slechte zaak en, zoals Windows 7 en Server 2008, MultiPoint werkt zeer goed in het beoogde use cases. HP’s channel partners bieden eigenlijk turnkey pakketten met “servers” (meer over de citaten in een minuut), toegang client stations, monitoren, en alle andere noodzakelijke randapparatuur tegen agressieve prijzen. Echter, als die grote turnkey oplossingen zijn niet vooraf geconfigureerd, dan veel van de voordelen van MultiPoint verdampen voor de beoogde doelgroep.

Thin computing kan een verscheidenheid aan hardware en software-oplossingen te gebruiken voor zeer schaalbare, kosteneffectieve computeroplossingen op scholen en daarbuiten. MultiPoint is een kleinschalig, bijna plug-and-play oplossing die geschikt is voor de klas laboratoria en situaties waarin een enterprise-level thin computing-oplossing niet haalbaar is. De schoonheid van MultiPoint is dat het eruit ziet en voelt als Windows 7 met een beetje extra software om eenvoudig accounts te beheren en welk bedrag aan RDP verbindingen van thin clients in een high-powered desktop.

HP’s oplossing zorgt voor een quad-core desktop met 2 of 6 GB RAM, afhankelijk van uw wensen. Windows MultiPoint is gebaseerd op 64-bit graphics processing RDP draaien en zorgen voor relatief rijke gebruikerservaringen via USB. Zo is voor zowel de kosten en compatibiliteitsproblemen met stuurprogramma’s, desktop-systemen zijn over het algemeen de voorkeur boven serversystemen aan de macht MultiPoint (de gemiddelde server videomogelijkheden niet de neiging in de richting van 64-bit rijke desktop graphics).

Dat is allemaal goed en wel, vooral omdat het doel van MultiPoint is om een ​​snelle inzet van een kleine lab gemakkelijk voor savvy docenten, in plaats van dat de volledige IT-ondersteuning te maken. HP biedt MultiPoint vooraf geïnstalleerd op hun MS6000 desktops, of u kunt ze bij FreeDOS bestellen als u al de juiste licentie of wilt u iets als Edubuntu gebruiken.

Nogmaals, niets aan de hand hier de plank mis. Goed spul. Waar gaat het mis is wanneer channel partners verkopen complete systemen gebaseerd op bare metal desktops. Dit laat gebruikers in staat om niet alleen te installeren MultiPoint (eigenlijk heel eenvoudig), maar dan, zonder documentatie van HP, erachter te komen dat die zelfde bestuurder kwesties die de desktop-systeem is bedoeld om te voorkomen, wordt voorkomen dat de aangesloten stations uit de instelling van aansluitingen correct op de server en eventuele video weergave.

Als ik de wereld liep (of in ieder geval mijn eigen MultiPoint reseller), dan zou niet alleen de server worden geconfigureerd met een OS, maar het zou al de drivers en software die nodig zijn om echt plug-and-play te hebben. Deze systemen zijn niet bedoeld om te worden geïnstalleerd door ervaren systeembeheerders, hoewel ze in sommige gevallen. In plaats daarvan worden ze bedoelden gemakkelijk toegankelijk zijn voor savvy leraren en non-enterprise-omgevingen te zijn. Ze moeten worden geconfigureerd met dat in het achterhoofd.

Ik ben ranting, door de manier, want ik had om dit uit voor een vriend die net geprobeerd uit te rollen MultiPoint in een van haar scholen. Gelukkig, ik wist waar horden zou kunnen liggen, maar dat is nauwelijks gaat om de zaak voor MultiPoint de doelgroep.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand