Hoe werkt flash-opslag mislukt?

De flash-opslag industrie lijkt een code van stilte op NAND flash technische problemen. Zoek online naar hoe NAND flash faalt en je zal niet komen met veel.

Ik heb onlangs een video voor LSI, de lange tijd maker van RAID en SCSI-controllers en adapters, waarin ik interviewde LSI systeem architect en corporate collega Robert Ober, die tientallen patenten bezit en is zeer goed geïnformeerd over de opslag technologieën.

Hoe werkt flash werk;? Flash slaat een elektrische lading in een quantum goed in een floating gate transistor. De zwevende gate naam komt van het feit dat de normale transistorpoort is geïsoleerd van de aan- en afvoerzone door een isolerende laag van oxide. De poort “zweeft” tussen de twee isolerende lagen.

De quantum goed in de zwevende poort winkels en elektrische lading. In single level cell (SLC) flash ofwel de aan- of afwezigheid van lading geeft ons een enkel binair cijfer.

In multi level cell (MLC) flitser zijn er vier niveaus van de belasting dat overeenkomt met twee binaire cijfers. En in drie level cell flash (TLC) zijn er acht niveaus van de belasting dat overeenkomt met drie binaire cijfers.

Het duurt ongeveer 20 V om een ​​flash cel te schrijven. Deze spanning wordt door on-chip pompen, daarom flash chips geen 20 V moet invoeren.

Bij elke schrijf de hoogspanning plaatst meer lading in de isolerende lagen die de zwevende poort te beschermen. Als de lading in de isolerende lagen groeit steeds langer duurt om de cel te schrijven.

Uiteindelijk, een schrijf niet meer mogelijk. Als dat gebeurt de bestaande gegevens niet worden overschreven en dus behouden.

Dat is wat flash “failure” eruit ziet.

Andere problemen met flits; De video gaat over meer dan hoe flash mislukt. Bijvoorbeeld, hoe moeten we nadenken over het feit dat de flitser is een medium dragen? Hoe werkt schrijft versterking werk? Wat is de impact van datacompressie op write versterking?

Dit zijn enkele van de andere belangrijke onderwerpen in de LSI video, die je hier kunt bekijken aangepakt.

De Storage Bits nemen; Gezien de diepe impact die NAND flash op de opslag-industrie heeft gehad in de afgelopen vijf jaar, is het verbazingwekkend hoe weinig het algemeen bekend is over de technologie. Sommige van deze is te wijten aan de wens de handel te beschermen maar veel daarvan heeft te maken met angst dat kennisafnemers minder comfortabel over flash zou maken.

En gebruikers zijn ongemakkelijk over flash, hoewel het ongemak langzaam afvoeren met meer ervaring.

Zo vroeg op de industrie beweerde dat flash-gebaseerde SSD’s waren veel betrouwbaarder dan disk drives. Dat was niet helemaal waar.

Ja, de meest betrouwbare SSD’s zijn iets betrouwbaarder dan HDD’s, maar verkopers die samen gooide product uit Spotmarket componenten bleek vaak veel minder betrouwbaar dan harde schijven te zijn.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Vandaag hebben we geen goede alternatieven voor NAND flash, dus de vragen over hoe het werkt en hoe goed het werkt enigszins academisch. Maar als nieuw persistent storage technologieën – zoals resistentie RAM technologieën – komen om deze problemen op de markt zullen belangrijker voor technische beslissers worden.

Reacties welkom, zoals altijd. LSI besteed aan de video te maken, maar niet voor dit bericht. Welke vragen heb je over hoe flash werkt?

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip