HomeAdvisor moederbedrijf IAC maakt poging om Angie’s List verwerven

Angie’s List mede-oprichter Angie Hicks

Media conglomeraat IAC, dat merken als HomeAdvisor, Match Group en Vimeo bezit, openbaar gemaakt zijn voorstel om thuis dienstenbedrijf Angie’s List te verwerven voor $ 512.000.000.

IAC is het nastreven van Angie’s List op het uitgangspunt van het te combineren met HomeAdvisor, en het is bereid om dit te doen, hetzij door middel van een all cash transactie of een aandeel-voor-beurs.

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

IAC zei dat de gecombineerde bedrijven zouden een home services platform te creëren met meer dan $ 700.000.000 aan inkomsten.

Aandelen van Angie’s sprong 11 procent in na-uren handel na de aankondiging, maar het lijkt een echte deal is een heel eind weg. De Angie’s List boord was niet geïnteresseerd in het voorstel, op basis van een brief openbaar gemaakt door IAC.

IAC, lijkt echter vastbesloten om de deal door te drukken.

“We zijn volledig toegewijd aan deze transactie en zijn ervan overtuigd dat zowel Angie’s List aandeelhouders en onze aandeelhouders de waarde van ons voorstel zal erkennen”, zei chief executive IAC Joey Levin, in een verklaring.

De regelrechte afwijzing is een gedurfde zet van Angie’s List, die meestal verliezen heeft geboekt sinds de beursgang in 2011. Angie’s List ook geconfronteerd met een spervuur ​​van concurrenten in het segment lokale diensten.

Eerder dit jaar lanceerde Amazon voor je huis, een hyper-lokale markt is ontworpen om het winkelend publiek te verbinden met dienstverleners. Het programma is nog niet het hele land uit te breiden, maar het heeft de potentie om een ​​belangrijke bedreiging voor Angie’s List en andere dienstverlener marktplaatsen zoals TaskRabbit en HomeAdvisor zijn.

Match Group eenheid IAC’s, die digitale dating platforms Tinder, Wedstrijd en OkCupid bezit, onlangs ingediend voor een beursgang.

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, MKB; Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers, MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen