HP betaalt DOJ, SEC $ 108 miljoen aan buitenlandse omkoping onderzoek af te wikkelen

De corruptiezaak dat HP heeft verwikkeld is enigszins te komen tot een oplossing.

Terug track, het Amerikaanse Ministerie van Justitie en de Securities and Exchange Commission onderzocht beschuldigingen dat bepaalde huidige en voormalige werknemers van HP Rusland die zich bezighouden met omkoping, verduistering en belastingontduiking – die schendingen van de Foreign Corrupt Practices Act vormen.

HP kondigde woensdag dat het $ 108 miljoen zal betalen aan de DOJ en de SEC om die kosten en lasten tegen andere buitenlandse dochterondernemingen HP op te lossen, en dat het heeft ingestemd met bepaalde compliance, rapportage en samenwerking verbintenissen.

John Schultz, executive vice president en general counsel voor HP, gaf de volgende verklaring

De in de nederzetting beschreven wangedrag was beperkt tot een klein aantal mensen die niet meer in dienst van het bedrijf. HP volledige medewerking met zowel het ministerie van Justitie en de Securities and Exchange Commission in het onderzoek naar deze zaken en zal blijven om de klanten over de hele wereld met de beste kwaliteit producten en diensten te leveren, zonder onderbreking.

Op een dieper niveau, de $ 108 miljoen is een bedrag van vier sancties. Op de top van de HP Rusland beschuldigingen, HP dochterondernemingen in Polen en Mexico werden gesondeerd voor slordige omgang met betrekking tot de Poolse nationale politie bureau en Mexico’s staatsbedrijf aardolie agentschap.

HP Polen werd beschuldigd van het overtreden van de boekhoudkundige bepalingen van de FCPA terwijl HP Mexico in een niet-vervolging overeenkomst met de overheid waar het opbrengst zal verliezen en toe te geven en de verantwoordelijkheid voor wangedrag accepteren is getreden.

In totaal zullen de drie HP entiteiten betalen $ 76.760.224 in strafrechtelijke sancties en verbeurdverklaring.

De SEC Vervolgens diende een eindvonnis tegen HP op grond waarvan het bedrijf overeengekomen om $ 31.472.250 in disgorgement, conservatoir rente, en civiele boetes te betalen, waardoor het totale bedrag van de Amerikaanse strafrechtelijke en bestuursrechtelijke sancties voor de $ 108 miljoen mark.

Plaatsvervangend adjunct-procureur-generaal Swartz zei in een DOJ aankondiging

Hewlett-Packard dochterondernemingen creëerde een slush fonds voor steekpenningen betalingen, het opzetten van een ingewikkeld web van shell bedrijven en bankrekeningen om geld wit te wassen, in dienst twee sets van boeken aan steekpenningen ontvangers bij te houden, en gebruikt anonieme e-mailaccounts en prepaid mobiele telefoons tot geheime vergaderingen regelen te overhandigen zakken van contant geld. Zelfs als de tradecraft corruptie wordt meer geavanceerde, is de afdeling verblijft een stap voor degenen die ervoor kiezen om onze wetten overtreden, dankzij de ijverige inspanningen van de Amerikaanse openbare aanklagers en agenten en onze collega’s van de SEC, evenals de enorme medewerking van onze rechtshandhaving partners in Duitsland, Polen en Mexico.

HP verdedigde zijn acties in haar jaarverslag, ingediend in december vorig jaar, zeggen dat in veel buitenlandse landen, met name in die met ontwikkelende economieën, is het gebruikelijk om in de zakelijke praktijken die door wet- en regelgeving in de Verenigde Staten verboden

Het is belangrijk te vermelden dat terwijl HP’s $ 108 miljoen bezinkt onderzoeken met Amerikaanse toezichthouders, schikkingen met de internationale autoriteiten.

 dekking

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

HP tot $ 57M betalen om rechtszaak af te wikkelen na mobile, PC unit verlaten; HP Australië lijdt AU $ 270.000.000 netto verlies; HP CEO Whitman ‘tevreden’ met een groei PC, verdedigt bedrijfseenheid

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze