HP board stelt zakelijke split voor 1 november, HP Enterprise trades 2 november

Hewlett-Packard op donderdag zei dat zijn raad van bestuur heeft zijn gesplitst goedgekeurd in twee bedrijven met een gericht op de onderneming en de andere op pc’s en printers.

De goedkeuring was niet verwonderlijk gezien HP schetste haar split en financials voor de HP Enterprise en HP Inc. vorige maand.

HP Enterprise zal beginnen de handel op november 2. Elke HP aandeelhouder één aandeel krijgen van HP Enterprise voor elk aandeel in handen.

Analisten zijn gemengd op de groeivooruitzichten voor beide bedrijven met veel te merken dat het niet gegarandeerd dat ofwel het tempo van het bruto binnenlands product kunnen ontmoeten.

In een verklaring, HP CEO Meg Whitman zei dat de splitsing zullen de bedrijven in staat stellen om zich te concentreren en te rijden innovatie. HP Enterprise van plan om afvloeiingskosten tussen de 25.000 tot 30.000 banen en inzet op de hybride cloud.

Aandeelhouders van HP kunnen verwachten om hun aandelen van HP Enterprise ontvangen over november 1. HP wordt dan HP Inc.

Eerder

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

HP Inc ‘s toekomstige groei ritten op 3D printing doorgedrongen; HP Enterprise: Kan het ontslagen te overwinnen, splitsen groeipijnen, en FUD; HP:? Zou het kopen Stratasys, versnellen 3D printing drive?

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s