HP creëert GPU server voor high-performance behoeften

HP heeft een drie-GPU blade server die wordt aangesloten op een modulair chassis te voorzien in tot één teraflop van computergebruik per rack unit geïntroduceerd.

De ProLiant SL390s server is een “compleet nieuwe architectuur” met een form factor expliciet ontworpen voor de nieuwe SL6500 schaalbaar systeem chassis, Mark Potter, general manager van HP voor industriestandaard servers, vertelde de website Verenigd Koninkrijk op dinsdag. Het is HP’s eerste server te zijn geheel ontworpen rond GPU (Graphics Processing Unit) -functionaliteit, volgens het bedrijf.

GPU’s zijn bedreven in het uitvoeren van floating-point berekeningen, waardoor ze in staat is het verbeteren van de grafische prestaties maakt. Ze zijn ook nuttig voor goedkope high-performance computing (HPC) en opkomende zakelijke behoeften, zoals cloud computing en web portie.

De server wordt geleverd in twee configuraties – een 1U halve breedte server zonder GPU’s, en een 2U halve breedte server die kan worden uitgerust met maximaal drie GPU’s. De laatste configuratie is “op maat gemaakt voor HPC-workloads die ongelooflijke floating-point prestaties nodig hebben”, zoals het weer simulatie en modellenwerk, zei Potter.

Volgens HP, kan men SL390s met drie GPU’s in de praktijk omgaan met een teraflop de moeite waard van berekeningen. Het theoretische maximum is ongeveer 1,6 teraflops. Tijdens een introductie-evenement in Barcelona, ​​het bedrijf toonde een 2U SL390s het leveren van een teraflop tijdens het uitvoeren van de Linpack benchmark, die wordt gebruikt om de Top500 supercomputers lijst samen te stellen.

De SL390s servers zijn uitdrukkelijk ontworpen voor de SL6500 chassis, waardoor de server plaatst trays, schijven en netwerkapparatuur aan de voorzijde, zodat ze bereikbaar vanaf de koude gang zijn. De SL6500 is een, actualisering van HP’s SL6000 lijn, in juni 2009 gelanceerd, en zowel het chassis en de server zijn in Converged Infrastructure portfolio van HP.

Elke server kan maximaal twee zes-core Intel Xeon 5600-processors. Zoals voor de communicatie, ondersteunen ze twee 1Gb Ethernet-poorten, een 10Gb Ethernet-poort en de optie van een on-board; InfiniBand-poort. Al deze op de server-knooppunten zelf, die maximaliseert de overdracht van de gegenereerde bij het uitvoeren van gewone computerapparatuur op GPU gegevens volgens HP.

Er is een element van de verloren prestaties servers zijn opgeschaald, vanwege de beperkingen van interne server componenten zoals PCI Express en de totale cluster communicatie stof. Een netwerk van 100 SL390s bladen aankan 77 teraflops in de praktijk, en dit weerspiegelt nauwkeurig de “de-rating” die optreedt als schaalvergroting, aldus HP.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren, Kunstmatige Intelligentie, Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek