HP EliteBook Folio G1 beoordeling: Slank en stijlvolle zakelijke laptop met 4K touchscreen recensie

HP EliteBook Folio G1 is het bedrijf de dunste en lichtste laptop – tot 15 procent lichter dan EliteBook vorig jaar 1020. Is dat, plus de 4K 12,5-inch display, genoeg om dit elegante systeem een ​​winnaar te maken? Als je aangetrokken voelt door lichtgewicht 12-inch Apple MacBook, maar wil aan de stok met Windows, moet u zeker eens goed kijken naar de EliteBook Folio.

industrieel design Deze laptop is top-notch, zowel in termen van uiterlijk en duurzaamheid. Op het ontwerp front, is er een mat-zilver chassis met gebogen randen en glanzend zilver trim naar de basis, polssteun en scharnier – die allemaal geven de laptop een premium look en feel.

HP’s 12,5-inch EliteBook Folio G1 is verkrijgbaar in twee modellen: met een full-HD non-touch screen, een 1.1GHz Core-m5-6Y54 processor, 8GB RAM en een 256GB SSD, en met een 4K-touchscreen, een 1,2 GHz Core -m7-6Y75 processor, 8GB RAM en een 240GB SSD.

Ondertussen duurzaamheid uitstekend – voor zover de EliteBook Folio voldoet MIL-STD 810G. Dit betekent dat, onder andere, moet het vallen van tafelhoogte te weerstaan ​​op een hard oppervlak. De metalen behuizing is zeer solide en er is geen geven in het deksel gedeelte helemaal niet, ondanks het feit dat slechts 4 mm dik.

Laptops met een gewicht van minder dan 1 kg zijn schaars, maar HP heeft net versterkt het aantal – zo lang als je kunt beheren zonder touchscreen. Er zijn twee versies van deze 12,5-inch laptop beschikbaar: de non-touch versie weegt 0.97kg, terwijl het touchscreen model voegt een beschermende glaslaag dat het gewicht brengt tot 1.07kg. Die laatste 7g moet gewoon te veel voor HP’s ontwerpers hebben bewezen.

De non-touch model meet 292 mm breed en 209mm diep door 11.9mm dik, terwijl het touchscreen duwt de dikte tot 12.4mm. In beide gevallen is dit de maximale dikte – op mijn aanraking geschikte model dat versmalt tot een zeer slanke 7mm vooraan.

HP maakt een groot deel van de piano scharnier waarmee het scherm plat worden gelegd op een bureau voor een betere verdeling van de output met anderen. Ik zie zelden deze configuratie gebruikt in de echte wereld, en het is jammer dat het nuttiger 360-graden rotatie kon niet worden ondersteund. Dat zou de EliteBook Folio G1 rivaliserende systemen zoals Lenovo’s Yoga 900 hebben toegestaan.

De touchscreen uitgeruste model hier beoordeeld weegt 1.07kg en is 12.4mm dik. Het scherm zal plat op een bureau, maar draait niet de volledige 360 ​​graden.

Touch ondersteuning is niet het enige verschil tussen de schermen op de twee EliteBook Folio modellen. De entry-level non-touch versie heeft full-HD-resolutie (1.920 x 1.080 pixels, of 176ppi), terwijl het touch versie die ik werd gestuurd voor herziening heeft een 4K-scherm (3840 x 2160 pixels, of 352ppi). Het scherm 4K is absoluut geweldig: het is helder genoeg dat op een saaie juli ‘s ochtends in een onverlichte kantoor moest ik de helderheid af te slaan om mijn ogen te beschermen. Definitie is uitstekend. Mijn enige klacht is dat het scherm is zeer reflecterend.

HP EliteBook Folio G1

De audio-subsysteem, ontwikkeld in samenwerking met Bang & Olufsen, is ook indrukwekkend. Het volume is luid genoeg om te bereiken over een vergaderruimte, en geluidskwaliteit zal volstaan ​​voor het geven van presentaties. Dit is een andere reden om de afwezigheid van een 360-graden scharnier, waardoor dit een ideale laptop voor zakelijke presentaties aan kleine groepen zou betreuren.

Het toetsenbord is een lust om te gebruiken. Ook al is het geperst in een klein chassis, zijn de toetsen goed gescheiden. Er is veel reizen ook, en de geruststellende, solide klik de sleutels leveren wanneer ingedrukt, is een psychologische hulp aan snel typen – voor mij toch. De achtergrondverlichting heeft twee niveaus van helderheid, die gemakkelijk via een Fn toets worden geselecteerd. Het touchpad is eveneens responsief en gemakkelijk geschakeld met een dubbele tik in de rechterbovenhoek. Een oranje LED bevestigt dat het touchpad is uitgeschakeld.

Fn-toets snelkoppelingen omvatten oproep beantwoorden en verval knoppen, compleet met indicatielampjes – voor gebruik met Skype natuurlijk. Er is een dual-array microfoon zitten boven het scherm en een 720p webcam voor videogesprekken en om in te loggen via Windows Hallo gezichtsherkenning.

De twee EliteBook Folio G1 modellen verschillen vooral in touch ondersteuning en resolutie, maar dit zijn niet de enige factoren om te overwegen.

Het instapmodel £ 949 (ex. BTW) model heeft een 1.1-2.7GHz Intel Core m5-6Y54 processor, 8GB RAM en een 256GB SSD. De duurdere £ 1.149 (ex. BTW) review model draait op een Intel Core m7-6Y75 1.2-3.1GHz processor met 8 GB RAM en een 240GB SSD.

Niets mis met deze specs, maar er zijn twee grote irritaties.

Ten eerste, poorten en connectors zijn er maar weinig tussen: er zijn slechts twee Thunderbolt 3-compatibele USB-C-aansluitingen op de rechterkant, plus een 3,5 mm headset-aansluiting aan de linkerkant. Er zijn geen verdere aansluitmogelijkheden, en een van de USB-poorten wordt gebruikt voor het opladen van de batterij.

Ten tweede, en misschien nog belangrijker voor mobiele professionals, levensduur van de batterij is slecht. Ik heb het niet maken door middel van een werkdag verwijderd uit het stopcontact, en suggereren dat een boost in de middag nodig zal zijn als je wilt werken aan het naar huis pendelen. De lagere resolutie scherm op de entry-level EliteBook Folio G1 kan een betere inzet voor een langere levensduur van de batterij, maar we zijn niet in staat om dit te testen geweest. Mijn review eenheid werd een beetje warm rond de USB-poort tijdens het opladen, ook.

In veel opzichten, HP EliteBook Folio G1 is een prachtige laptop. Het is klein, licht en elegant en toch uiterst robuust, met een grote 4K touchscreen in de duurdere versie, een super toetsenbord en handige toetsen voor de regelmatige Skype-gebruikers.

Levensduur van de batterij voor de 4K model is slecht, echter, dus als dit een probleem dat u veel noodzaak om de minder dure versie met een lagere resolutie full-HD-scherm, die waarschijnlijk minder stroom trekken overwegen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop