HP Folio 13-2000 review

Ultrabooks gericht op zakelijke gebruikers zijn relatief dun gezaaid, en HP is uitzetten een vroege claim in bij de Folio – op dit moment de belangrijkste concurrent is de indrukwekkende Toshiba Portégé Z830. Een potentiële aantrekkingskracht van de Folio is de levensduur van de batterij – HP beweert tot 9,5 uur voor deze 13,3 inch. notebook.

Ontwerp; De Folio 13 is een typisch voorbeeld van de nieuwe golf van ultrabooks in het zijn een kleine, lichtgewicht, minimalistisch design. Robuustheid is een potentiële zorgen, en je kan zeker buigen geborsteld aluminium deksel van het systeem, maar we hebben meer flex gezien in vele ultraportables en het chassis is over het algemeen solide.

HP Folio 13-2000: een 13,3 inch. zakelijke ultrabook van slechts 1,8 cm dik

Het basisdeel is zwart en heeft een rubberen afwerking van het soort dat we meer gewend aan het zien op smartphones. HP zegt dat het een ‘soft-touch’ grip dat sommige tractie voor de vingers biedt.

Vanaf 1,5 kg, de Folio 13 is ongetwijfeld licht van gewicht, maar het kan niet helemaal overeen met de 1.12kg Toshiba Portégé Z830 of Sony’s VAIO 1,18 Z. De Folio 13’s afmetingen (22.02cm breed en 31.85cm diep en 1,8 cm dik) match goed bestand tegen 22.7cm de Portégé Z830 door 31.6cm door 0.83-1.59cm.

Er is geen sluiting mechanisme om de deksel te sluiten en vrij te geven, maar een kleine richel in het midden top van het deksel gedeelte maakt het gemakkelijk om de openstelling van de Folio 13 als u klaar bent om te gaan werken bent. Woe raden je investeert in een beschermende slipcase voor veilig transport.

Het toetsenbord is een standaard isolatie-stijl unit met goed gespreid, sponsachtige en comfortabele toetsen. De Fn-toets rij is de helft van de hoogte en de pijltjestoetsen in de rechterbenedenhoek hebben zeer kleine omhoog en omlaag toetsen die een uitdaging voor mensen met grote vingers kan zijn. De vier hoek toetsen zijn buitenste randen gebogen, waardoor ze een beetje klein maakt, maar heeft geen negatieve invloed op hun bruikbaarheid.

De Folio 13’s isolatie-toetsenbord is comfortabel om te typen op, maar de achtergrondverlichting is handmatig in plaats van automatische

Het toetsenbord is verlicht, maar de verlichting is niet automatisch – in plaats daarvan je het aan en uit te schakelen met de F5-toets. Dit bespaart aantoonbaar op de batterij werkt, maar je nodig hebt om de F5 toets in donkere omstandigheden te vinden. De achtergrondverlichting zelf bloedt rond de randen van de sleutels een weinig of je zit in een andere dan een volledig rechtop is een beetje storend.

Er zijn het afspelen van media, Wi-Fi makelen en helderheid van het scherm controles op een aantal van de bovenste rij toetsen. Deze functies zijn toegankelijk via een enkele druk op de knop in plaats van te hoeven de Fn-toets ook. Dit kan een beetje wennen, maar is eigenlijk volkomen logisch en intuïtief.

Er is een smalle luidsprekerrooster boven het toetsenbord en de aan / uit schakelaar is ook hier, aan de linkerkant. Het is een kleine ruit die we vonden een beetje moeilijk in te drukken. Een heel klein wit licht knippert als de notebook in standby staat.

Onder het toetsenbord een groot trackpad geschikt voor een volledige horizontale pas van het scherm in een enkele sweep. Het beschikt over geïntegreerde knoppen, waarvan de actieve gebieden worden afgebakend. De toetsen zelf zijn een beetje stijf. Multitouch ondersteuning daarentegen is zeer responsief. U kunt de touchpad uitschakelen door te tikken op een klein icoontje in de linkerbovenhoek, en om u eraan te herinneren het is buiten een rood lampje erboven brandt.

Het scherm meet 13,3 inch. over de diagonaal en heeft een native resolutie van 1366 bij 768 pixels. Er is een reflectiecoating scherm die het moeilijk maakt om te werken met een lichtbron achter je, zelfs bij maximale helderheid van het beeldscherm is nogal saai, en kijkhoeken zijn niet bijzonder goed op verticale of horizontale vlakken.

We zijn niet gecharmeerd van de ‘double ring’, waarin het scherm is omgeven door een smalle pixel gemaakt zwart frame, voordat het onderstel biedt zijn eigen dunne bezel. We vonden deze regeling vreemd storend.

De Folio’s warme lucht wordt afgevoerd uit de onderkant van het chassis. De onderkant niet bijzonder warm tijdens onze testen, maar iedereen die het leuk vindt om te werken met de computer op hun knieën zou willen nota te nemen.

De Folio 13 is niet helemaal stil, ofwel, een vaag gezoem steeds afkomstig van de onderzijde ventilatieopeningen. Het is slechts een zacht geluid, maar het was een beetje storend in een rustige omgeving.

In een bijzondere vormgeving twist, worden de poorten en connectors alle gemarkeerde pictogrammen met aan de onderzijde van het chassis. Wij vragen ons af die ooit de notebook zal omdraaien om te ontdekken welke poort is voor HDMI, die voor USB en ga zo maar door.

Kenmerken; De Folio 13 draait Windows 7 Professional 64-bit en wordt aangedreven door een 1,6 GHz Intel Core i5-2467M processor met 4 GB RAM ter ondersteuning. Graphics worden beheerd door de CPU geïntegreerde Intel HD 3000-module.

En Wi-Fi (802.11b / g / n), de Folio 13 ondersteunt de Intel Wireless Display (WiDi) notebook-to-tv-technologie ook. Bluetooth 3.0 is ook aanwezig, plus Gigabit Ethernet.

Er is een 1,3-megapixel webcam boven het scherm en HP installeert vóór de levering zowel Skype en de CyberLink YouCam software. YouCam is nogal consumenten-grade, met zijn frames en visuele effecten, fake talking heads en achtergronden, beeldvervorming en ga zo maar door. Maar het kan worden gebruikt voor eenvoudige foto’s en video-opname, kunt uploaden naar YouTube en Facebook, en kan zelfs time-lapse en bewegingsdetectie opname, dus het is heel veelzijdig.

Voor de opslag is er een 128 GB SSD – het opslagmedium van de keuze voor ultrabooks. Een deel van deze is gereserveerd voor een recovery-partitie, waardoor er slechts 81GB gratis op onze review-exemplaar.

HP heeft de Folio 13 geconfigureerd met TPM 1.2, die de veiligheid-bewuste gebruikers en hun IT-managers zal bevallen. Echter, zoals met alle ultrabooks tot op heden is er geen herkenning van vingerafdrukken voor inlogbeveiliging toegevoegd.

Er is geen optische drive ofwel – een andere definitie van ultrabook kenmerk. De poorten en aansluitingen zijn allemaal op ware grootte en meestal varieerden aan de linkerkant van het chassis: werken vanuit de achterzijde naar de voorzijde vinden we het stopcontact, een Ethernet (RJ-45), een HDMI-poort, een USB 3.0-poort en een SD-kaartslot. De rechterzijde heeft een enkele USB 2.0-poort en een microfoon / koptelefoon combo jack. Merk op dat er geen analoge VGA-poort.

Uitvoering; De HP Folio 13 leverde een iets lagere Windows Experience Index (WEI) dan de Toshiba Portégé Z830 op 4,7 (van 7,9) in vergelijking met 5,2. Het bereikte echter een hogere top score van 7,5 voor de primaire harde schijf (Disk data doorvoersnelheid) – de Portégé scoorde 6.8 van dit subsysteem. De overige subsysteem scores waren 7,2 voor RAM (Memory bewerkingen per seconde), 6,3 voor Processor (berekeningen per seconde), 6.2 voor Gaming Graphics (3D zakelijke en gaming grafische prestaties) en 4,7 voor Graphics (Desktop prestaties voor Windows Aero). Over het algemeen, er is genoeg paardenkracht hier voor mainstream zakelijke workloads.

Het scherm gemiddelde kwaliteit maakt niet de Folio 13 een geweldig platform voor het geven van presentaties aan kleine groepen, terwijl je onderweg bent. Voor zover geluid gaat, er is genoeg volume uit de luidsprekers, maar zoals vaak het geval is met notebooks, het is licht op bas en zwaar op treble.

Volgens HP, krijg je tot 9,5 uur van de levensduur van een volle accu. We testten het systeem met Wi-Fi op en de HP aanbevolen energieplan geselecteerd, voordat het afspelen van video vanaf een USB-stick continu voor zo lang mogelijk. Zij leverde 5 uur 29 minuten van het leven onder deze omstandigheden, wat suggereert dat je nodig hebt om een ​​aantal vrij strenge macht en workload management om HP’s vermeende 9,5 uur te bereiken toe te passen.

Conclusie; De HP Folio 13 is een strak vormgegeven ultrabook die stevig gebouwd en heeft een comfortabele toetsenbord. Er zijn echter slechts twee USB poorten, het scherm is indrukwekkend en opslagcapaciteit is beperkt. Iets van een gemengde zak, dan.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop