HP iPAQ hw6965 Beoordeling

De iPAQ hw6965 maakte deel uit van een gelijktijdige lancering van de rw6828, die beide toegevoegd, onder andere, push e-mail mogelijkheden om de iPAQ lijn. Overwegende dat de rw6828 meer is gericht op niet-zakelijke gebruikers die uitgebreide multimedia-functionaliteit nodig hebben, de hw6965 is een hulpmiddel voor serieuze zakelijke gebruikers.

Ontwerp; Onze eerste indrukken van de hw6965 waren dat het zeer vergelijkbaar met de BlackBerry 8700, als gevolg van het toetsenbord vorm en QWERTY. Echter, na uitgebreide tests kunnen we niet helpen, maar willen het gevoel van de 8700 beter. round sleutels van de iPAQ zijn niet ergens in de buurt zo comfortabel of responsief als die van de 8700, terwijl de BlackBerry’s kleiner en meer afgeronde ontwerp past de kant beter dan het vierkant lichaam van de hw6965.

In aanvulling op het toetsenbord, kunnen de gegevens ook worden ingevoerd via het touchscreen met de stylus. Het is discutabel of dit zo effectief voor het navigeren in menu’s op het scherm van de BlackBerry’s handelsmerk jog-wiel, maar we willen de scrollknop ontwerp beter want het is vaak moeilijk om je stylus te tikken coördineren, terwijl je onderweg bent. Toegegeven, je kunt altijd fietsen door de menu’s met behulp van de ingebouwde joystick, maar we vonden dit irritant stijf te zijn.

Bij 181g en met een afmeting van 118mm bij 71mm met 18 mm, de hw6965 is aanzienlijk groter dan de meeste smartphones hebben we onlangs getest, dus je zult zeker wilt het uit te proberen in persoon alvorens het huis alleen om te beseffen dat het zet een lelijke bobbel in je anders modieuze outfit.

Afgezien van de oppervlakkige kennis van de toetsen op de voorzijde, het ontwerp van de hw6965 is schoon, sparen voor een volume rocker en de camera-knop in de linkerbovenhoek en een miniSD-slot in de rechterbenedenhoek.

Kenmerken; Net als alle Windows Mobile 5.0-apparaten, de hw6965 wordt geleverd met een aantal handige toepassingen voor kantoorproductiviteit vooraf geïnstalleerd, waaronder Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Het is ook in staat om push e-mail, wat betekent dat mits u de dienst ingeschakeld via uw mobiele telefoon provider hebt, kun je op dezelfde manier te verzenden en ontvangen van e-mailberichten in zoveel als een SMS – uiteraard een handige functie voor reizende professionals.

Spreken van reizen, deze bijzondere iPAQ is een van de weinige smartphones op de markt zijn uitgerust met een ingebouwde GPS-ontvanger, die tot leven wordt gebracht met behulp van de vooraf geïnstalleerde TomTom Navigator software. Dit had geen enkel probleem opsporen onze locatie en het verstrekken van aanwijzingen tijdens onze testen in Sydney (vooral in het CBD en Oost-Suburbs gebieden).

Hoewel u misschien zorgen te maken over uitzien als een sukkel bij het vasthouden van de hw6965 tot aan je oor in het openbaar, connectiviteit is een gebied dat u zult nauwelijks klagen over. Het apparaat sport ingebouwde Wi-Fi, Bluetooth, infrarood en quad-band GSM (850/900/1800/1900), terwijl het op synchroniseert met je PC via USB via de meegeleverde cradle.

Je zou haast denken dat de hw6965 is een business-only apparaat, zo niet voor de 1,3-megapixel camera, zelfportret spiegel en flash ingebouwd in de rug. Echter, zoals met de meeste smartphones, de schoten zijn verre van geweldig, vooral binnenshuis en bij weinig licht foto’s. U kunt ook vergeten over het nemen van snelle-actie schoten, omdat de camera kan tot vier seconden aan een frame vast te leggen.

Het apparaat is in staat om audio / video afspelen dankzij de vooraf geïnstalleerde versie van Windows Media Player, maar het is vermeldenswaard dat je waarschijnlijk nodig hebt om een ​​adapter kopen als u wilt een regelmatige paar 3.5mm koptelefoon aansluiten op de 2,5 mm jack.

Uitvoering; De hw6965 is uitgerust met een 416MHz Intel-processor, 64MB RAM en 45MB ROM, dus het is meer dan geschikt voor het uitvoeren van eenvoudige productiviteit op kantoor en e-mail taken zonder vertraging. Echter, we vonden dat de inrichting de neiging tot stilstand enigszins wanneer meerdere toepassingen tegelijk worden geopend, een probleem dat wordt verergerd door het feit dat hoewel een toepassing lijken te sluiten, is het vaak nog in het geheugen van het apparaat en actief in geladen de achtergrond.

Telefoon receptie en de gesprekskwaliteit is voldoende, en voldoende hoog volume kan worden bereikt om lastige chatten in drukke gebieden te voorkomen. Helaas, levensduur van de batterij is niet zo indrukwekkend. Als u van plan over het gebruik van de hw6965 als uw primaire apparaat, verwacht te hebben om het op te laden elke tweede dag.

De hw6965 is een veelzijdige smartphone die is zeer geschikt voor zakelijke gebruikers, maar het mist de stijl en het ontwerp-dapperheid van de BlackBerry.

HP iPAQ hw6965; Bedrijf: HP; Adviesprijs: AU $ 1199

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop