HP opent laatste aanval op Cisco, staanplaatsen nieuwe architectuur, schakelt

Hewlett-Packard op maandag gestart met een ander netwerk raket bij Cisco Systems in een poging om de huidige vaart erin te houden. HP geschetst netwerkarchitectuur nagesynchroniseerde FlexNetwork en plannen voor een schare van schakelaars.

De FlexNetwork Architecture is ontworpen om het netwerk set-ups op tak, campus en data center netwerken te verenigen. HP’s doel is om zijn weg te duwen in netwerken, zodat het weg kunt eten in meer van het marktaandeel van Cisco.

HP’s argument is dat de huidige netwerkarchitecturen zijn onsamenhangend en silo-ed. Hierdoor worden waardevolle IT dollars verspild. Als een wortel, is HP belooft dat zijn FlexNetwork zal zich houden aan protocollen te openen voor bedrijfsnetwerken, waar ooit zij verblijven beter lijm bij elkaar.

Met de verhuizing, is HP op zoek naar de druk op Cisco, die heeft gemist kwartalen, verloor de focus te houden en herschikken de verkoop en engineering dekken. Echter, Cisco snel verplaatst naar beneden dubbel op de onderneming en onlangs gedood inspanningen van de consument, zoals de flip.

In een verklaring, HP neemt doel op “proprietary enkele leverancier benaderingen die netwerken met verschillende technologieën vastlopen op elk punt in de infrastructuur.” HP heeft ook voegde eraan toe dat het beter zal verenigen draadloze en bekabelde netwerken.

Nu zou je kunnen zeggen dat HP is gewoon een andere leverancier pitching eigen netwerkarchitectuur. Echter, Kash Shaikh, directeur product marketing bij HP Networking, zei: “de aanpak hier is om een ​​standaard open benadering te nemen.” Als HP kan overtuigen netwerken kopers zijn FlexNetwork als een blauwdruk te nemen is het waarschijnlijk om meer spullen te verkopen. Natuurlijk, HP’s netwerk plannen stekker in haar geconvergeerde architectuur voor enterprise IT.

Shaikh zei HP is op zoek naar een speler op het netwerk grenzen en op plekken waar de eigen protocollen zijn niet dominant geworden. Deze aanpak geeft HP een schot te komen in Cisco en Juniper datacenters gedomineerd. Immers, zijn niet veel netwerk rip en vervang banen vandaag.

De FlexNetwork breekt als deze

Deze aflevering van HP networking push draait rond de A-serie 10500 campus core-switch, een enkele ruit tot netwerken en een cloud-vriendelijke intrusion prevention systeem te beheren.

HP’s switches, die gericht zijn op Cisco’s core business, worden gooide voor prijs en prestatie. Het tuig, te beginnen bij $ 38.000, belooft prestatie verbeteringen ten opzichte van Cisco, minder latency en snellere 10 GB Ethernet-poorten.

Deze schakelaars zullen beschikbaar zijn in de tweede helft van 2011.

HP blijft een verre No. 2 tot Cisco, maar het kan groeien voor de komende jaren alleen maar door het nemen van het aandeel van zijn grotere rivaal. Hier is een blik op de 2010 switch klassement via In-Stat.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand