HP schudt dek, bevordert Bill Veghte tot COO gig

Na een grote keur aan ontslagen vorige week, Hewlett-Packard is in een contrast-modus deze week door het schudden van het dek aan de top iets met een aantal uitvoerende promoties.

Eerder executive vice president van HP’s software-eenheid, Bill Veghte is gestoten tot chief operating officer. Volgens een verklaring is Veghte is de taak om “verder de uitvoering van de strategie van het bedrijf te versnellen door te werken aan de overkant van HP innovatie en klanttevredenheid te rijden.”

George Kadifa zal Veghte vervangen als EVP van de software divisie. Eerder die in leidinggevende functies bij IBM en Corio, Kadifa gaat om HP van de wereldwijde technologie beleggingsonderneming Silver Lake.

Bij HP, zal Kadifa verantwoordelijk voor het toezicht op de IT-performance Suite-software portfolio, die is ontworpen om IT-organisaties in staat te beheren en beveiligen van IT-toepassingen op de wolk als via on-premise platforms.

Zijn verbetering lijkt te belangrijker een van de dag. HP CEO Meg Whitman, aan wie Kadifa zal rapporteren, merkte in voorbereide opmerkingen

George brengt een schat aan ervaring opgedaan bij traditionele software bedrijven, dienstverleners en startups. Zijn vermogen om meerdere business modellen te beheren zal blijken zeer waardevol voor HP als we onze software aanbod uit te breiden in de cloud, informatie en veiligheid.

Beide mededelingen zijn onmiddellijk van kracht.

Deze promoties volgen ook de aankondiging dat HP is van plan om 27.000 medewerkers in het hele bedrijf te snijden – ondanks beter dan verwacht tweede kwartaal de winst. Whitman had gezegd dat de ontslagen zal worden gespreid over de komende twee jaar tot het einde van het fiscale jaar 2014 met het oog op de korte termijn schade te beperken om het moreel binnen het bedrijf.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

HP stapt renovatie, vernieuwing inspanningen in Europa; HP lanceert Oracle documenten: Zon hardware een ‘varken in lipstick’; Intel brengt Cloud SSO naar Salesforce Force.com, HP’s nieuwste do-over: scepticisme in overvloed; HP’s webOS Enyo team gepocheerd door Google

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand