HP stelt grenzen op jobstudenten in China

Hewlett-Packard heeft nieuwe regels zijn China gevestigde leveranciers die studenten die in hun fabrieken van invloed zijn uitgegeven.

Keith Bradsher en David Barboza, verslag in de New York Times

Hewlett-Packard sluit zich aan bij Push to Beperk het gebruik van de Student van de Arbeid in China

Haar regels, gegeven aan leveranciers in China op vrijdagochtend, zeggen dat al het werk vrijwillig moet zijn, en dat studenten en tijdelijke werknemers vrij “aan het werk te verlaten op elk gewenst moment op een redelijke termijn, zonder negatieve gevolgen moeten zijn, en zij moeten toegang hebben tot betrouwbare hebben en represaille-free klachtenprocedures, “aldus het bedrijf.

De regels vereisen ook dat de student werk “moet de belangrijkste gebied van de studie aan te vullen” – een beperking die zou kunnen uitsluiten grote aantallen studenten die studies hebben niets te maken met elektronica of productie.

HP reageert op berichten dat scholieren wel eens verteld om te werken in de plaatselijke fabrieken door leraren en lokale overheden, en dat het vaak niets te maken met hun studie.

Apple toegetreden tot de Fair Labor Association vorig jaar als onderdeel van haar antwoord op de critici van haar productie-outsourcer Foxconn.

Foremski’s Take: HP’s regels zal het moeilijk zijn om toezicht te houden of af te dwingen. Echter, alle ritten beginnen met een kleine stap en het uiteindelijke resultaat zal een soort van “Fair Trade” standaard voor elektronische producten.

De uiteindelijke opkomst van de vakbonden en de levensstandaard in China en andere landen zal ook bijdragen tot het aanpakken van het probleem van jonge werknemers worden uitgebuit, en niet-duurzame arbeidsomstandigheden in fabrieken.

Elke stijging van de loonkosten als gevolg van betere arbeidsomstandigheden, zou waarschijnlijk minimaal en gedeeltelijk gecompenseerd door de aanhoudende daling van de prijzen voor chips en andere elektronische componenten.

Er zou veel cachet voor de eerste Amerikaanse “Fair Trade” computer bedrijf. Apple heeft royale winstmarges die gemakkelijk eventuele kostenstijgingen kunnen absorberen van een dergelijke stap. HP niet zo veel.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiĆ«le’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiĆ«le’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand