HP technici te ondersteunen om beter te richten multi-vendor, cloud-omgevingen

I n een beweging om ondernemingen te helpen aan te pakken problemen voordat ze zich voordoen, HP deze week uitgerold IT-ondersteunende diensten voor de moderne architectuur van IT-infrastructuren.

Dubbed HP Always On Ondersteuning, de nieuwe diensten te integreren technologie ingebouwd in de HP Converged Infrastructure met diensten aan ondernemingen helpt bij het realiseren van 95 procent first-time resolutie tarieven en versnellen het herstel van het systeem onderbrekingen. [Disclosure: HP is een sponsor van BriefingsDirect podcasts.]

HP is het nemen van een andere aanpak van de break / fix-model dat legacy support diensten aan te bieden voor de individuele onderdelen van de uitrusting in de technologie silo’s. Met Always On Support Services, wordt HP erkent het nieuwe datacenter paradigma: gevirtualiseerde, multivendor en wolken met afhankelijkheden in de hele IT-infrastructuur.

Met HP Always On Support Services, de tech-reus zei dat het nemen van een proactieve houding, waaronder het verstrekken van een single point of contact voor probleemoplossing – problemen die anders zouden kunnen leiden tot het bedrijf schattingen downtime kost gemiddeld bedrijven $ 10 miljoen per uur.

Verplaatsen naar innovatie

“O rganizations kan niet in het huidige economische klimaat overleven zonder verschuiven van de tijd en middelen van de oplossing van het probleem voor innovatie”, zegt Antonio Neri, senior vice president en general manager van HP Technology Services groep. “De traditionele reactieve IT-ondersteuning model niet langer effectief is – de industrie nodig heeft om de manier waarop het levert ondersteuning aan proactieve oplossingen en service op maat te offeren te veranderen -. En HP leidt dat charge”

Hier is een voorbeeld van HP Always On Support Services in actie: De service controleert continu de 1600 diagnostische gegevens punten HP ProActive Insight architectuur verzamelt. (Deze architectuur is ingebed in HP ProLiant servers Gen8 en binnenkort worden geïntegreerd in de HP Converged Infrastructure.)

Via haar HP Care Foundation functie, HP Always On biedt directe communicatie met een deskundige die reeds de cliënt weet de details van de omgeving van de klant, en welk systeem van de klant ervaart. Door gebruik te maken van relaties met toonaangevende onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s), HP belooft oplossing van het probleem te versnellen en te elimineren de vinger wijst een typisch voorbeeld van legacy support modellen.

Ondertussen HP Proactive Care werkt om downtime te minimaliseren en de prestaties te optimaliseren door het aanpakken van problemen voordat ze zich voordoen. HP Datacenter Care biedt ondersteuning op maat voor een cliënt multivendor omgeving met een single point of contact bij HP. Tot slot, HP Lifecycle Event Services werken om de HP Care portfolio te breiden met de expertise van HP gedurende de technologie levenscyclus van de klant IT-projecten, met inbegrip van strategie, ontwerp, implementatie en onderwijs, waardoor klanten diensten a la carte te kiezen.

BriefingsDirect inzender Jennifer LeClaire verstrekt redactionele ondersteuning en onderzoek op dit bericht. Zij is bereikbaar op http://www.linkedin.com/in/jleclaire en http://www.jenniferleclaire.com.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

J0in HP Beveiliging expert Tari Schneider voor een diepe duik live chat op de bescherming van cloud; HP Maakt Veiligheid Reference Model om beter te beheren Enterprise Information Risk; Expert Chat over hoe HP ecosysteem biedt holistische ondersteuning voor VMware gevirtualiseerde IT-omgevingen, Continuous Improvement en flexibiliteit zijn de sleutels tot succesvolle data Center Transformation, zegt HP Experts; HP’s Liz Roche op Waarom Enterprise Technology Strategy moet gaan dan de ‘Professional’ en ‘Consumer’ Split; Master IT-ondersteuning aanbieders Chris en Greg Tinker’s nemen over de wijze waarop de geïntegreerde technische steun is essentieel in een complex , bewolkt wereld

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Apple, Leuk of niet, Apple echt heeft de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen