HP’s grote ontslagen zal alleen zo ver gaan

HP is naar verluidt peinzend een grote herstructurering die 25.000 banen of zo mogelijk te elimineren, maar analisten zeggen dat bezuinigingen alleen zo ver gaan.

Volgens Bloomberg, is HP op zoek naar 8 procent van zijn personeelsbestand te snijden. Business Insider op woensdag opgemerkt dat HP’s services unit een doelwit kan zijn.

In ieder geval, HP is het waarschijnlijk om te herstructureren en snijd banen. Bloomberg merkte op dat HP ofwel kon ontslaan werknemers of bieden pensioen deals vroeg.

Het probleem?

HP’s operationele winst per werknemer tracks rivalen, volgens een Morgan Stanley-analyse.

Bijvoorbeeld, IBM’s operationele winst per werknemer is $ 49.000. Apple is hetzelfde. EMC maakt $ 67.000 in de operationele winst per werknemer.

HP’s tally: $ 35.000.

De enige manier voor HP om dat te veranderen metrische — de veronderstelling dat het bedrijf kan niet plotseling stimuleren groei — is om werknemers te ontslaan.

Morgan Stanley analist Katy Huberty schetste onlangs de operationele winst per werknemer foto voor hardwareleveranciers.

HP’s verhuizing naar business units consolideren was een stap naar verbetering van de winst foto, maar alleen gaat zo ver. : HP’s reorg: Enterprise draagt ​​het team | HP combineert printer, PC eenheden Analisten twijfelen synergie | Kan echt HP PC en innovatie printer aan te sturen?

Echter, HP heeft een lijn te lopen. Het bedrijf kan niet alleen snijden werknemers. Het moet die besparingen te nemen en te investeren in meer lucratieve markten. Huberty zei in een recent onderzoek noot

Terwijl we zien mogelijkheden voor verbetering, zal de weg naar de herstructurering van HP waarschijnlijk lang zijn. Het goede nieuws is dat CEO Meg Whitman lijkt vastbesloten om de winstgevendheid te verbeteren en het management heeft al verschillende maatregelen genomen (bijvoorbeeld het samenvoegen van de drukkerij en PC bedrijven). We zien het potentieel voor HP winst / werknemer te verbeteren tot een niveau meer in lijn met collega’s door middel van herstructurering, maar deze besparingen moeten worden gevolgd door investeringen in software en diensten top-line groei en verbeteringen in de mix. Elke pay-off van de laatste zal waarschijnlijk komen in FY13 of FY14.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand