HP’s Hogan heerlijkheden in de groei

Het grootste probleem waarmee Tom Hogan, de senior vice president van HP’s software divisie, zou wel eens het vermijden van zelfgenoegzaamheid. Niet dat Hogan lijkt een zelfvoldane man of dat HP is een zelfvoldane bedrijf. Het is gewoon dat hij de man nu zitten op de top van een bedrijf dat is geëvolueerd van een bijna man in de software de ruimte niet alleen een grote hitter in een zeer korte tijd.

“We hebben de software-industrie zeer snel gegroeid,” Hogan opgemerkt, “van $ 1 miljard tot $ 3 miljard in twee jaar”. Dat is de snelle groei inderdaad, zij het vooral door acquisities, een van de meest recente zijn de services business, EDS. Het is $ 6 miljard doorgebracht op het proces.

Hogan sprak op Software Universe, het bedrijf de jaarlijkse software-show voor klanten en partners, op dinsdag. De show loopt voor drie dagen in Wenen.

In deze moeilijke tijden, de marketing budgetten en de internationale reizen die verder gaat met hen worden zwaar getroffen. Maar niet voor Hogan die in zijn keynote daarop gewezen. De winnaars in moeilijke tijden waren de bedrijven die het zou kunnen taai en hadden de middelen om dit te doen. hij zei. Zo is het met HP, zei Hogan.

“In een tijd waarin bedrijven bezuinigen op hun budget voor reizen en ga zo maar door, we denken dat het belangrijk is om ons vertrouwen in deze markt te laten zien,” zei hij.

Een mogelijkheid om een ​​belangrijke klant en partner evenement als Software Universe steunen was één ding, maar wat HP te zeggen had was nog meer te vertellen. Dit is een bedrijf dat door middel van 10 grote overnames is geweest. Andere bedrijven kunnen veel kleinere bedrijven te kopen. HP geeft de voorkeur aan om veel geld te besteden aan het kopen van een marktleider.

Bedrijven als Mercury Interactive, voor meer dan $ 4,5 miljard, twee jaar geleden bijvoorbeeld.

Zoals Hogan opgemerkt, alle van de bedrijven die HP koopt zijn, “nummer één of twee in hun markt”.

Dat is allemaal goed en wel, maar koopt een heleboel verschillende bedrijven in de software-industrie en je kon de wind met een bedrijf net opgebouwd uit veel verschillende bedrijven. Hoe gaat een bedrijf te gaan over het proberen om ze te integreren in één eenheid? Ik hoop om uit te vinden.

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving