HP’s TouchPad: Dead on Arrival

Bij $ 499, is HP’s langverwachte TouchPad niet van plan om veel takers krijgen.

My Mobile News collega James Kendrick meldt dat de HP TouchPad, die gaat over de verkoop volgende maand met een aantal grote retail partners, is de “Last Stand” voor de iPad concurrenten.

Ik ben daar met uitstekende analyse James ‘, maar helaas ik ben het niet eens met de “Last Stand” deel. Om een ​​Last Stand hebt, moet je inpakken hitte. Door de waardering van het entry-level TouchPad op $ 499, is HP gewoon wandelen buiten in de vuurgevecht buck-naakt met “Schiet me now” geschilderd op zijn borst.

De enige manier waarop de iOS tablet ecosysteem kan worden verstoord door een concurrent is om binnen te komen aanzienlijk goedkoper. Ik heb dit ook over Android tablets gezegd – zonder een vergelijkbare ecosysteem, je moet komen als meer-waarde geprijsd.

Met bijna identieke on-papier specificaties als de iPad 2, en start tegen dezelfde prijs, is HP niet zelf doet geen gunsten. Er is absoluut niets van dit product is dat kan worden beschouwd als een voordeel – niet het display, de CPU, noch haar front-facing video conferencing camera (die, door de manier, is één minder dan de iPad 2, die ook een achterste camera).

Oh en door de manier, het is zwaarder en dikker dan de iPad 2. Het lijkt ook een grotere batterij te hebben. Betekent dit dat het touchpad heeft een langere levensduur van de batterij of het ontwerp is meer efficiënt? Dat valt nog te bezien.

Kijk, ik zeg niet dat WebOS lijkt niet erg aardig van een pure user experience perspectief te zijn. Het is een prachtig uitziende OS dat een grote multitasking UI heeft. Het lijkt ook een aantal voordelen in die hebben in het benutten van de bestaande webstandaarden voor zijn API’s, kunnen ontwikkelaars in staat zijn om sommige apps vrij snel van de grond komen.

Het probleem is dat HP is ongeveer 65.000 tablet apps kort van zijn grootste concurrent (300.000 als je de volledige iOS ecosysteem te tellen) en het heeft het lef om hun product te verkopen zonder belangrijkste onderscheidende voor dezelfde hoeveelheid geld.

Wat betekent dat spellen? Dead on Arrival.

Hier is wat ik zou doen als ik HP was. Er klaar voor? Verkoop het goedkoper. Een stuk goedkoper.

Er zijn een heleboel mensen – een grote hoeveelheid mensen – die niet in de tablet wereld nog niet gesprongen omdat ze gewoon niet $ 450 + te branden op een tablet, of het nu een iPad 2 of een half-assed Android Honeycomb-3.x gebaseerde concurrent.

Deze mensen willen iets goedkoper. Het is een enorme onaangeboorde markt die Apple en zelfs een Taiwanese, Koreaans en Chinees frenemies gaan moeilijkheidsgraden bereiken, althans voorlopig.

Hier is het probleem – De BOM op zoiets als de iPad 2 wordt geschat op ongeveer $ 325, volgens onderzoeksbureau iSuppli.

Dat is een conservatieve schatting, want Apple is bekend dat ze zeer bedreven in het beheren van supply chain kosten te zijn en koopt veel van zijn eigen voorraad aan de voorkant, dus het is waarschijnlijk beter kortingen op consumenten elektronica componenten dan de meeste, zo niet alle van haar concurrenten.

Echter, laten we gewoon zeggen dat omwille van het argument dat de HP TouchPad kost ergens tussen de $ 280 en $ 310 om te produceren.

HP TouchPad beschikbaar voor pre-order, retail partners onthuld; Android Honeycomb 3.1: Een allegaartje van meh; De wankele coëxistentie van tablets en smartphones op de dragers

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Ik ben het verminderen van de productiekosten, want ik ben ervan uitgaande dat het een minder moeilijk apparaat te produceren dan de iPad 2, en HP zal niet over een probleem om onderdelen uit Azië dat Apple niet anders heeft het nauw gedreven op de markt op.

Als de BOM is rond de $ 300, dan is HP heeft niet veel speelruimte op de prijsstelling. Het krijgen van het uit in het kanaal op $ 350 zou toestaan ​​HP zijn naam krijgen die er zijn, en zorgen voor een fatsoenlijk bedrag van marktaandeel, maar ze zouden niet een hoop geld te verdienen op de apparaten.

Ze zouden hebben om het te krijgen op de back-end met hun app ecosysteem, of hebben een aantal integratie met toegevoegde waarde met andere HP-producten of dwingende Cloud dienst om te gaan met het.

Eerlijk gezegd, wat ik zou echt denken over het doen van nu is het krijgen van een 7 “versie van het apparaat uit, en snel en prijsstelling het zo dat het een knock-out klap voor RIM’s PlayBook en een groot deel van de Android-tablet wannabes zou zijn.: $ 299.

Een 7 “, goedkoper TouchPad zou een aantal dingen te doen. Ten eerste zou het een belangrijke markt differentiator toe te voegen aan iPad en de honingraten, die grotere apparaten.

Ten tweede zou het weg een van de vermeende voordelen te nemen met PlayBook van RIM, omdat het vergelijkbare prestatie zou hebben, zou het minder kosten, en HP in staat om echt de markt het als de “Executive” iPad, die de PlayBook moest zijn zou zijn .

En in tegenstelling tot tablet van RIM, zou het niet hebben van de PlayBook van BlackBerry-toestel co-afhankelijkheid kwesties.

Naast het vrijgeven van een goedkopere TouchPad, zou ik ook hoek van de markt op de productiviteit apps voor tablets. Deze week heb ik geleerd dat QuickOffice een haven aan WebOS rond de TouchPad lancering tijd zullen vrijgeven.

Als HP QuickOffice gekocht, kan het doden van de iOS en Android-versies (een product dat is voorgeïnstalleerd op meer dan 30 miljoen Android-toestellen) en hou de technologie zelf, net als RIM deed met Docs DataViz’s om te gaan.

[Let op: Docs to Go nog schepen op andere platformen naast PlayBook, maar het is mijn gok dat al de ontwikkeling wordt momenteel in QNX nu gegoten.]

Natuurlijk zal HP geen van deze dingen te doen, want het maakt veel zin. Ik verwacht dat de TouchPad op de markt kwam als een loden ballon. Als de HP TouchPad is de “Last Stand” voor de iPad concurrenten, vrees ik dat het meer kans op een Last Whimper zijn.

Is HP’s TouchPad gaan Dead to zijn bij aankomst? Praat terug en laat me weten.

Zie gerelateerde dekking

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand