HTC gloriedagen: Remembering de eerste phablet en Windows hybride

HTC kampt al te laat, probeerde met een Android-telefoon na de andere in zijn oude toppositie in de smartphone ruimte te herstellen. Het is niet voor het bedrijf tot nu toe, maar terugkijkend naar het verleden innovatie van HTC, weet ze nog niet tellen.

Wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat HTC gaf ons niet alleen de eerste phablet, maar ook commercieel geproduceerd de eerste dual-booten van Windows hybride. Zowel de HTC Advantage en HTC Shift werden jaren geleden uitgebracht, lang voordat soortgelijke producten begon te zien zijn in de winkelrekken.

Voor de goede orde, ik een hekel aan de term phablet maar gebruik het hier om verwarring wat de Advantage in beweging te vermijden.

Het jaar was 2007 en de volledige smartphone rage was nog niet gebeurd. Het is het jaar van de iPhone voor het eerst werd aangekondigd, en technici van Apple werden geen twijfel klauteren om het ding zo goed werkt zo Steve Jobs beloofde dat het zou.

Tot die tijd, alle telefoons waren kleine dingen die voornamelijk werden gebruikt voor het maken van telefoongesprekken. Er was geen sprake van gegevens, noch apps, het was allemaal over praten en sms’en.

Windows Mobile Personal Digital Assistants (PDA’s) had rond voor een tijdje, maar ze waren niet telefoons. Ze waren klein handheld apparaten met aanraakschermen. De smartphone zou uiteindelijk doden ze af, maar op dat moment Palm en Windows Mobile verkochten een flink aantal van deze PDA’s.

HTC vrijgegeven van de Advantage (bekend als de Athena in sommige delen van de wereld), en het creëerde een veel buzz. Het vestigde een aantal primeurs in de ontluikende mobiele ruimte, die laat zien hoe innovatief het was.

Het was de eerste 5-inch PDA met volledige telefoon hardware binnen. We maakte grapjes over hoe goofy het was om een ​​telefoon die groot te gebruiken, omdat alle telefoons op dat moment waren 3 inch of kleiner. Zij hebben geen telefoon audiocapaciteit, dus om de telefoon je moest doen met een headset te gebruiken. Dat is precies wat sommige mensen deden, het instellen van de Advantage op de tafel en het maken / ontvangen van telefoongesprekken op een Bluetooth-headset.

De HTC Advantage had waar 3G, in de vorm van EVDO. Dit maakte het een echte data machine voordat dat was gemeengoed. De handheld kan zowat alles wat gedaan kon worden op een computer op dat moment, voor zover connectiviteit gaat doen.

De geïntegreerde GPS in de Advantage bleek dit kleine apparaat in een uitstekend navigatiesysteem.

Om dit ‘huge’ scherm te laten werken om te profiteren, HTC verkocht met een dunne QWERTY-toetsenbord die echt vernieuwend was. Het voordeel van een magnetische verbinding bevestigd aan het toetsenbord, de vorming van een stabiele kleine laptop. Het toetsenbord had geen batterij en is automativally geactiveerd wanneer de magnetische verbinding werd gemaakt met de Advantage. De dunne toetsenbord fungeerde als een dekmantel voor het scherm voor het transport. Het aangesloten magnetisch voor dit gebruik, ook.

Vergelijkbare oplossingen werden niet commercieel gezien voor de jaren tot derden keyboards begonnen verschijnen voor de iPad. HTC was ver vooruit van de curve op het moment dat de Advantage werd geproduceerd.

Ik gebruikte mijn HTC Advantage met zijn koele toetsenbord voor een paar jaar, en we vonden het zeer geavanceerde in vergelijking met concurrerende producten op dat moment. Het was een fantastische Windows Mobile PDA dat in een snuifje kan worden gebruikt voor telefoongesprekken, en terwijl het toetsenbord was erg klein was het beter dan andere oplossingen voor mobiele apparaten van die periode. De aanhoudende 3G-connectiviteit draaide het systeem in een mobiele werkpaard.

De HTC Advantage heeft veel tractie in de markt niet te krijgen vanwege de hoge prijs en het feit dat de meeste consumenten zijn niet open voor een dergelijke grote handheld apparaat. Enthousiastelingen waren bereid om te zetten het geld om een, maar niemand anders te kopen.

Kort na indruk experts met de HTC Advantage, besloot het bedrijf alles uit de kast te trekken en totaal nieuwe wegen. De HTC Shift uitgerold en onder de indruk bijna iedereen die het zag, gelet op al zijn unieke eigenschappen.

HTC Advantage – het is een telefoon, het is een PDA, het is een phablet

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Samsung lanceert Galaxy S7, S7 edge: Is het de moeite waard een upgrade; Lenovo lanceert tablet gericht op zakelijke gebruikers, HP onthult de Elite x3, een business-class Windows 10 phablet; nieuwste high-end Ubuntu telefoon zal wereldwijd beschikbaar zijn; LG G5? vs Samsung Galaxy S7:? Wat is het nieuwe vlaggenschip van Android-smartphone; Huawei onthult nieuwe MateBook 2-in-1 PC; Samsung’s Gear 360: Kan zij virtual reality een bedrijf hoek; Cisco Courts Service mobiele netwerk providers met nieuw management platform? ; Als alle smartphones zijn identiek en bijna gratis, alleen gebruik van diensten kwestie; Mobile World Congress

Op het eerste gezicht, de Shift was een kleine (7-inch) laptop met Windows Vista. Wanneer deze volledig geopend, het kleine toetsenbord en scherm werkten samen als een echte laptop.

De HTC Shift is een slider, wat betekent dat het scherm ‘geschoven’ over het toetsenbord om de laptop positie in te nemen, Het kan ook het scherm om het toetsenbord te dekken schuiven, draaien in een tablet. Dit was jaren voordat andere Windows sliders lijkt, een primeur voor HTC.

Windows Vista reed de laptop en tablet functies van de Shift, maar het kwam niet omgaan met druk erg goed. HTC koos rond dat te krijgen door ook het zetten van Windows Mobile in de Shift. Dat bleek het apparaat in een 7-inch PDA dat een voordeel had ten opzichte van Windows-oplossingen.

Windows Mobile, een echte mobiele OS, was veel zachter op de batterij dan Windows Vista. levensduur van de batterij was niet erg goed in die dagen, dus met de mogelijkheid om over te schakelen naar Windows Mobile op de Shift het mogelijk om te draaien uur langer dan andere producten gemaakt. De Shift kan worden gebruikt voor e-mail en PIM-functies in Windows Mobile, waardoor het apparaat handig voor communicatie.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Mobility, $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

HTC Shift – het is een laptop, het is een tablet, het is een PDA

HTC ook nog een functie niet eerder gezien op een Windows-laptop. De Shift kan worden ingesteld op het Windows Mobile kant hebben periodiek te controleren e-mail terwijl het apparaat was in stand-by. Dit was een goed gebruik van de batterij van het apparaat en goed voor de professionele gebruiker. Haal het apparaat en de nieuwe e-mail te wachten. Het is gemeengoed vandaag, maar ongehoord in de periode van de Shift.

HTC is al lange tijd een leider op het gebied van innovatie in de mobiele ruimte. Dat blijkt uit de productie van de eerste grote telefoon, de eerste kleine tablet met aanhoudende connectiviteit, en de eerste dual-booten van Windows hybride. Hoewel geen van de twee apparaten hier getoonde waren commerciële successen, blijkt het bedrijf kon vooruit te denken. Nu dat de hardware is geëvolueerd, beide soorten apparaten zijn nu steeds gemeengoed.

De HTC Advantage is een capabele handheld apparaat. Het leverde de functionaliteit niet gevonden in een gadget die eraan voorafging. Terwijl tam in vergelijking met telefoons en tablets van vandaag, is er geen vertellen hoe het zou kunnen zijn geëvolueerd als HTC in staat om de lijn voort te zetten was geweest.

Ten eerste phablet, eerste hybride: Wanneer zal HTC terug te stuiteren?

Als je denkt aan de HTC Shift moet je denken aan innovatie, omdat het zo uniek als elk mobiel apparaat ooit gebouwd was. De mogelijkheid om uit de laptop te schakelen naar tablet in een 7-inch form was een echte prestatie op het moment, en met twee besturingssystemen was een teken van dingen te komen.

Wat is het meest indrukwekkend over HTC’s vooruitziende blik met de Advantage en Shift is dat beide soorten apparaten komen vaak voor nu. Grote telefoons en kleine tablets zijn alle woede, en hybride Windows laptops komen op sterke. HTC’s eerste producten op deze terreinen voorafging anderen door het jaar, een bewijs van de innovatieve design team van het bedrijf.

Met zo’n track record voor het duwen van de envelop, het is hoopvol dat HTC dit opnieuw zal doen. Enkel de productie van meer Android-telefoons is niet het helpen van de financiële situatie van de onderneming. Misschien zal het ons verrassen in de toekomst als het heeft in het verleden, en laten ons iets wat we niet verwachten. Iets dat nieuwe grond breekt als het wordt gedaan in het verleden. Een nieuwe gadget met dat HTC flair. Men kan alleen maar hopen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Mobile World Congress 2016