Huawei onthult haar eerste SmartWatch, hardlopen Android Wear, plus Bluetooth fitness band

De Huawei Watch, het bedrijf de eerste SmartWatch, Huawei, Huawei heeft zijn eerste SmartWatch, een cirkelvormige Android Wear-aangedreven apparaat onthuld.

Compatibel met smartphones met Android 4.3 of hoger, het apparaat beschikt over een 1,4-inch AMOLED display met een resolutie van 400 bij 400 pixels resolutie (286ppi). Het bevat ook een hartslagmeter sensor, een zes-assige bewegingssensor en een barometer.

Huawei is ‘s werelds vierde grootste smartphone-maker, en hoewel het is de verkoop van een fitness-band dit is het bedrijf de eerste SmartWatch.

Het apparaat, genaamd ‘Huawei Watch’ beschikt over een 1,2 GHz Qualcomm processor plus 4 GB opslag, 512 MB RAM-geheugen en Bluetooth 4.1 en is verkrijgbaar in goud, zilver en zwart.

Het bedrijf zei dat er meer dan 40 verschillende horloge gezichten beschikbaar zal zijn, samen met een scala aan horloge bandjes in verschillende stijlen en materialen. Het apparaat, dat een magnetisch laadstation gebruikt, is het waarschijnlijk aan te komen in het midden van dit jaar – misschien juni, volgens deze website – maar geen prijsstelling is geopenbaard.

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

Richard Yu, CEO van consumenten business group Huawei zei: “Als de eerste SmartWatch in onze groeiende lijn van premium draagbare producten, de Huawei horloge is ontworpen en gemaakt om te verbeteren en deel uitmaken van het dagelijks leven van de consument.”

Smartphone makers hun hoop gevestigd op smartwatches als een manier om het genereren van nieuwe winst en het verder uitbouwen van hun smartphone ecosystemen (en de consument loyaliteit die ze genereren). Toch hebben de consumenten beperkt belang in de apparaten getoond tot nu toe.

Huawei onthulde ook twee andere wearables, het TalkBand B2 en TalkBand N1. De TalkBand B2 combineert een gezondheidskundige bijhouden band met een Bluetooth-headset die uit de band kan worden geknald om te reageren op een oproep.

Huawei beweert dat het is “ideaal voor on-the-run business managers die zijn atletisch actief zijn.”

Het toestel beschikt ook over een zes-assige sensor, twee microfoons en ruisonderdrukking technologie kan herkennen of de Bluetooth headset is op de polsband of in het oor, zodat het automatisch kan duwen audio (muziek of een gesprek) naar de smartphone of B2 bracelet.

TalkBand B2 ondersteunt apparaten met Android 4.0 besturingssysteem en iPhones met iOS 7.0 of hoger en het zal komen in drie kleuren – zwart, zilver en goud. De lederen versie heeft een adviesprijs van 199 euro, terwijl de standaard-versie kost € 169.

Het bedrijf heeft ook onthulde haar TalkBand N1, een Bluetooth headset met 4 GB van de lokale MP3 opslag voor 1000 nummers, Bluetooth bellen, en sport tracking.

verder lezen

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Hoe een klein vissersdorpje werd de gadget fabriek van de wereld, en waarom dat is nog maar het begin van zijn ambities; Huawei verscheept 138 miljoen apparaten in 2014

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar