Huawei verleende goedkeuring aan handsets in India: Aangeven

Huawei is waarschijnlijk uitgegroeid tot de eerste gerenommeerde Chinese merk om te beginnen met het maken van mobiele telefoons in India, nadat het bedrijf op woensdag bevestigde het winnen van een belangrijke productie-goedkeuring van de lokale overheid, 19 maanden na indiening van de licentie, volgens een Sina nieuwsbericht.

Allen Wang, Huawaei’s Consumer Business groepshoofd in India, vertelde de media dat India is een belangrijke buitenlandse markt, en het bedrijf streeft naar een top-drie positie is er binnen de komende drie jaar. Echter, in India gevestigde woordvoerder van Huawei zei dat de firma heeft geen officiĆ«le bevestiging van de Indiase overheid ontving, volgens het rapport.

Huawei verzonden een totaal van 17,5 miljoen smartphones wereldwijd in de periode januari-maart, een stijging van 28 procent ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar, als gevolg van een stijgende vraag naar haar middellange tot high-end smartphone-modellen, volgens een eerdere melding.

Het bedrijf is een streefcijfer van 100 miljoen wereldwijde smartphone zendingen voor dit jaar, na het missen van 2014 het plan van 80 miljoen, vergeleken met een feitelijke overbrenging van 75 miljoen euro.

Het opzetten van een nieuwe industriƫle basis in India zal helpen Huawei compenseren de matte groeimomentum in haar thuismarkt, de Indiase markt, die momenteel eigenaar is van 975 miljoen gsm-abonnees, zal naar verwachting uit te breiden naar 26 procent per jaar in de komende vier jaar, volgens het rapport Sina.

Huawei is niet de enige Chinese smartphone-maker bekeek India. Eind april, collega toonaangevende Chinese smartphone-maker Xiaomi hield een persconferentie in New Delhi om zijn Xiaomi Mi 4i, de eerste lancering buiten zijn thuisland China te lanceren, biedt op enorme verkoop potentieel van het land.

Meldden Taiwanese bedrijf Foxconn, die een verscheidenheid van Apple’s producten produceert, zal ook India zijn volgende productie-hub, en krimpen haar activiteiten in China als gevolg van de stijgende kosten van arbeid in het land.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar