HubSpot verwerft Google Ventures-backed weer op te rakelen sociale app

Marketing software maker HubSpot zal geven zijn gegevens troves een zware infuus met de overname van social media startup weer op te rakelen.

Content kan koning zijn, maar de toekomst van marketing ligt bij het betrekken van gebruikers op basis van de context van hun interacties.

Opgericht vorig jaar, de Boston gevestigde private onderneming bouwde een gelijknamige iOS-app ontwikkeld voor het bevorderen van nieuwe verbindingen op basis van “vrienden van vrienden” afgeleid van bestaande pool van contacten op LinkedIn of Facebook van een gebruiker.

Gezien de naam “weer op te rakelen,” makers van de app ook voorgesteld deze verbindingen zouden zijn gemaakt (onvoorbereid, informeel, terloops, etc.) offline. Zo is de app is bedoeld om “weer op te rakelen” dat de eerste bijeenkomst voor persoonlijke of professionele relaties.

De financiƫle voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt, maar de overname is onmiddellijk van kracht.

HubSpot opgegeven “leden van het team weer op te rakelen” zal toetreden tot HubSpot full-time op zijn hoofdkantoor in Cambridge, Massachusetts.

Volgens CrunchBase, de Google Ventures-backed stealth startup heeft maar eigenlijk drie teamleden, wat suggereert dat de deal was ook een acqui-huren voor talent.

Niettemin HubSpot kan het verkrijgen van waardevolle mensen gegevens voor de inbound marketing en sales-platform, aangeprezen als een one-stop-shop voor social media publishing en monitoring, SEO, website content management, e-mail marketing en andere analyses.

De overeenkomst markeert een van de eerste grote strategische stappen, omdat de software bedrijf ging op de New York Stock Exchange in oktober vorig jaar publiek.

Na het voorbereiden voor een geschatte $ 100.000.000 beursgang in augustus vorig jaar, HubSpot debuteerde enkele maanden later na het verhogen van ongeveer $ 125.000.000, opening op $ 25 per aandeel onder het tickersymbool “hubs.”

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september