i-mate JAQ recensie

Een van de gevolgen van de beslissing van HTC’s naar een hoger profiel te zoeken voor zichzelf door het vrijgeven van apparaten onder haar eigen merknaam lijkt het overlopen van een aantal bedrijven om andere leveranciers te zijn geweest. een smartphone, die we binnenkort zullen evalueren en een aangesloten Pocket PC-apparaat, de JAQ: i-mate heeft twee apparaten die niet zijn gemaakt door HTC aangekondigd. Of het nu een herschikking weg van HTC wordt permanent voor i-mate valt nog te bezien, maar de verhuizing heeft, in dit geval toegestaan ​​i-mate om een ​​gewaagde keuze van de hardware te maken.

Design, Wij noemen het JAQ ‘bold’, omdat in het ontwerp termen tart conventie door zijn grote en enigszins onhandig. Het is ook nogal ‘plasticky’ in gevoel, terwijl de kleuring && mdash; volledig zilver, afgezien van grote blauwe bedrijf en het apparaat logo’s en markeringen op de knoppen en toetsen – is niet aantrekkelijk. Over het geheel genomen de JAQ er niet in slaagt om het soort stijlvolle uitstraling dat veel mobiele professionals zijn na te leveren.

i-mate noemt de JAQ een ‘heavy duty’ apparaat, en zat naast alle andere handheld op ons bureau het inderdaad de titel verdient. Bij 122mm lang, 71mm breed en 22mm dik is het een reus. Het gewicht op 160 gram, is niet uit de pas met andere Pocket PC handhelds, dat wel.

De meest directe voordelen van haar grootte zijn dat de JAQ is geschikt voor een groot scherm en een toetsenbord. De voormalige maatregelen 2.8 inch. van hoek tot hoek, en biedt de standaard 320 bij 240 pixels voor Windows Mobile-apparaten. Het touch-scherm heeft een liggend, en een van de kenmerken nieuwe Windows Mobile 5.0 toen bleek was de mogelijkheid om het scherm te schakelen tussen landschap en portret modi. Dit is gebruikt om goed effect in, bijvoorbeeld, de HTC TyTN, waar het scherm heroriënteert zich automatisch als u schuif het toetsenbord. Er is geen mogelijkheid hier, echter, en zit je vast met het scherm in zijn brede oriëntatie.

In vergelijking met het portret-formaat displays vaker gebruikt in Windows Mobile Pocket PC’s, kan de extra pixels van de breedte het gemakkelijker maken om e-mails en webpagina’s te bekijken. Aan de andere kant, het gebrek aan diepgang tijdens het scrollen door verticale lijsten of met behulp van de Windows Mobile tappable toetsenbord kan vervelend zijn. In feite, je bent waarschijnlijk niet te willen deze laatste te gebruiken, omdat de hardware-toetsenbord is een van de dit apparaat enkele pluspunten.

De toetsen zijn lang en dun, en goed gespreid. Dit maakt het gemakkelijk om ze te vinden met beide duimen, hoewel de totale breedte van de JAQ maakt gebruik met een hand moeilijk als je handen zijn klein. Boven het toetsenbord is een rij van sneltoetsen in wiens centrum is een lelijke, maar reageert mini-joystick. Direct buiten dit zijn de Softmenu knoppen. Ze zijn een lange weg van de menu’s ze in kaart, maar, net als de Start, OK, Call en End knoppen hen flankeren, zijn groot en gemakkelijk te raken.

Boven het scherm zijn drie controlelampjes die u informeren over de batterij, Bluetooth en messaging-status. Het beroep van de JAQ om zakelijke gebruikers kunnen worden versterkt door het feit dat er geen camera.

Voor al zijn robuustheid, het JAQ heeft een verrassend dun stylus. Het is een telescopische eenheid, en zeer licht. We vonden onszelf met de vingertoppen in plaats van de stylus op de meeste gelegenheden.

Aan de linkerkant is een knop voor de lancering van de ingebouwde voice recorder en twee anderen voor het aanpassen van het volume. Aan de rechterkant is de power-knop. Deze rand bevindt zich ook de 2,5 mm aansluiting voor een stereo headset en een miniSD-kaartslot. Beide vallen onder dezelfde rubberen strip. De mini-USB-poort voor de AC-adapter en de pc-connectiviteit is aan de onderkant van de behuizing.

De JAQ wordt geleverd met een reserve stylus, een stereo headset, een pc-verbindingskabel, een stroomadapter, een beschermhoes met riemclip, een software-cd en een gedrukte handleiding.

Kenmerken; Als een aangesloten Pocket PC gericht op zakelijke gebruikers, de JAQ de specificatie is een beetje basic. De telefoon is quad-band met een GPRS / EDGE-ondersteuning, maar het mist de 3G-connectiviteit die we zien in veel van de nieuwste handhelds. Het ondersteunt push e-mail via Exchange 2003 SP2, dat wel.

Een schaduw meer dan 40MB aan opslagruimte was gratis op onze review-exemplaar na een harde reset – vergeet niet, u kunt uitbreiden op deze met behulp van miniSD-kaarten. Bluetooth en infrarood zijn beide aanwezig, maar niet Wi-Fi, dat is een andere functie die we nu verwachten op Pocket PC handhelds.

i-mate heeft sommige toepassingen om de standaard Windows Mobile-suite, waaronder een telefoon op de zwarte lijst applicatie die kan worden gebruikt om inkomende oproepen, de ClearVue PDF-viewer, een applicatie foto contacten blokkeren, en een profiel manager die u toelaat om te schakelen tussen zes verschillende toegevoegd handset profielen.

Prestaties en levensduur van de batterij; De JAQ geleverd slechts een gemiddelde levensduur van de batterij in onze tests, het beheren van 7,5 uur onafgebroken muziek van een volledige lading, met het scherm gedwongen te blijven en muziek gespeeld vanuit een miniSD-kaart. Inderdaad, de batterij is opvallend klein gezien de totale omvang van de JAQ.

Sommige gebruikers zullen de JAQ precies willen, want het is aan de grote kant. Zeker, iedereen die wat-toetsenbord voorzien van handhelds te klein acht om effectief te gebruiken zou de JAQ meer meegaand te vinden. In de keuze voor dit apparaat, echter, zullen ze kiezen iets falikant gemiddeld in zowel de specificaties en prestaties.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop