IBM, Apple smeden enterprise app pact: Watson, ontmoet iPad

IBM en Apple zei dat ze een onderneming pact waar de twee bedrijven zullen samenwerken aan exclusieve industrie-specifieke applicaties gebouwd op iOS gesmeed.

Apple houdt enterprise dominantie, Windows Phone vertragingen

IBM rolt MobileFirst, ogen rol als enterprise mobility enabler

Apple biedt enterprise ‘sweet spot’ voor de iPad

De deal is logisch op vele fronten. Ten eerste, de industrie-specifieke apps zal vergrendelen iOS Apple’s marktaandeel in de onderneming. Apple’s iOS marktaandeel ten opzichte van Android in de onderneming is het omgekeerde van de consument ruimte. IBM krijgt om te verpakken iOS-apps, insluiten zijn analysetools, en vervolgens haar diensten en kanaal naar de apps strooi in bedrijven.

En hier is nog een win-win: Apple krijgt een belangrijke onderneming partner zonder uitsluitend te bouwen en op de markt aan bedrijven. IBM krijgt cool factor van Apple. Met andere woorden, zal consumerization alleen zo ver voor zakelijke ambities van Apple te gaan. Apple CEO Tim Cook krijgt de onderneming en is een IBM aluin.

De details van de deal — nagesynchroniseerde IBM MobileFirst voor iOS — breken als deze

Cook zei

BYOD-beleid; New Tablet Purchase Checklist; Microsoft’s nieuwste mobiele platformen terug te brengen meer business-vriendelijke kenmerken; Het beheer van de instroom van Apple-apparaten op de werkplek

We zetten IBM’s gerenommeerde big data analytics op iOS-gebruikers ‘binnen handbereik, die een grote marktkansen voor Apple opent. Dit is een radicale stap voor ondernemingen en iets dat alleen Apple en IBM kan leveren.

De marktmogelijkheid verwijzing kritisch. Apple heeft al geklopt bij gebrek aan een iTV of iWatch (althans voor nu), maar als het mijnen van de onderneming beter het zal de cash cow gaan voor jaren te houden.

Apple en IBM zullen meer dan 100 verticaal gerichte enterprise apps gebouwd alleen voor de iPhone en iPad te maken. Doelmarkten omvatten detailhandel, gezondheidszorg, het bankwezen, reizen en vervoer, telecommunicatie en verzekeringen te beginnen in de herfst;. IBM’s cloud-diensten zoals device management, beveiliging en analyses zullen worden geoptimaliseerd voor iOS. Private app catalogi en productiviteit suites beschikbaar zal zijn. Services zal beschikbaar zijn op IBM’s Bluemix ontwikkelplatform;. AppleCare zal worden afgestemd voor enterprise implementaties met ondersteuning on-site via IBM;. Er is een verbintenis tot IBM Fiberlink MaaS360 gebruiken voor mobile device management;. Apple is het standaardiseren op analytics IBM’s en big data apps;. IBM zal de activering apparaat, levering en het beheer van de iOS partnerschap te verpakken. IBM zal verkopen ook branchegerichte iPhones en iPads als een bundel;.. Big Blue’s 100.000 consultants zal Apple waren in het gebied te duwen; En ten slotte, zal IBM’s financiering arm in op de deal.

Op de IBM kant van de vergelijking, IBM CEO Ginni Rometty zei dat de alliantie zal veranderen “de manier waarop mensen werken, industrieën te beheren en bedrijven uit te voeren.”

Bottom line: Het pact tussen IBM en Apple geven beide partijen geloofwaardigheid en waarschijnlijk verkoop wint.

Forrester-analist Frank Gillett juichten de deal

De Apple IBM partnership is een historische overeenkomst. Gezien IBM’s marktmacht en dekking, dit partnership geeft Apple enterprise-mogelijkheden en de geloofwaardigheid in één klap – en geeft IBM een premie voordeel in de race voor mobile enterprise leiderschap. Kijk voor Google en toonaangevende onderneming leveranciers om partnerschappen die een geloofwaardig alternatief bieden te zoeken.

Watson unit van IBM investeert in Fluid, ogen personal shopping toepassingen; IBM CEO Rometty praat heruitvinding, strategie, IBM ‘as a service’ cloud stukjes op hun plaats vallen, IBM rechtbanken mobiele ontwikkelaars voor Watson platform

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Winnaars en verliezers

IBM koopt virtuele assistent maker Cognea Watson persoonlijkheid van ‘pak en stropdas voor de gek naast de deur’

IBM is gericht op het versnellen van enterprise app ontwikkeling

Het is duidelijk dat Apple is de grootste winnaar van het stel, maar IBM krijgt ook zijn device management software in de stroom. IBM investeert zwaar in de mobiliteit, in het bijzonder mobiele handel. Apple geeft IBM consumerization cred.

En nu voor de verliezers

Meer

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september