IBM beschuldigd van hypocrisie dan patent samenwerking

beslissing van IBM om open source-ontwikkelaars in staat om vrijelijk honderden software patenten te gebruiken werd bekritiseerd als hypocriet door sommige anti-patent campagnevoerders op dinsdag.

Op maandag IBM zei dat het zal toestaan ​​dat open source-ontwikkelaars de royalty-vrije gebruik van 500 van de 10.000 Amerikaanse patenten. Echter, Florian Mueller, de campagneleider van een anti-patent website, beschuldigt IBM van hypocrisie zoals het ook lobbyen bij de EU aan te dringen door middel van de Computer Implemented richtlijn uitvindingen, die zich volgens velen zouden software octrooien in Europa mogelijk te maken.

IBM is gewoon hypocriet omdat ze willen aan de open source community te kalmeren en maken zich populair, “zei Mueller.

In Europa, IBM is een drijvende kracht achter de uitbreiding van het toepassingsgebied van octrooieerbaarheid Met betrekking tot software. Als IBM wil de rol van een post-kerst weldoener te nemen, zouden ze beter stoppen met hun agressieve patent lobbyen in de EU en hun schaamteloze knijpen van de kleine en middelgrote ondernemingen met zijn patent portfolio.

In reactie, IBM drong het was het maken van een “waardevolle belofte” aan de open source community.

We zullen actief bestand patenten, maar we erkennen dat er voor bepaalde gebieden van softwareontwikkeling is er de behoefte aan software bedrijven om meer samen te werken. We zeggen niet dat we het opgeven van patenten – moet er een evenwicht tussen de twee te zijn “, aldus een woordvoerder van IBM UK.

IBM is lid van de pro-patent organisatie EICTA. Volgens bronnen heeft het ook individueel gelobbyd politieke partijen te duwen door middel van de richtlijn.

Een woordvoerder van de Duitse regerende sociaal-democraten (SPD) partij, die sprak zich uit tegen de richtlijn in oktober, vertelde de website Verenigd Koninkrijk dat IBM de druk op zowel individueel als door middel van EICTA heeft te maken aan de richtlijn te ondersteunen. In het bijzonder, Fritz Teufel, het hoofd van de octrooiafdeling IBM’s in Duitsland, is betrokken geweest bij duwen door het octrooi richtlijn software, volgens Mueller en de FFII, die een webpagina gewijd aan Teufel heeft.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Andere anti-patent actievoerders beweren dat IBM’s recente verhuizing bewijst dat softwarepatenten schade veroorzaken aan open source software. Dit is een zorg van veel vooraanstaande open source-ontwikkelaars, waaronder Linux bedenker Linus Torvalds, Knoppix oprichter Klaus Knopper en MySQL mede-oprichter Michael Widenius. Maar dit risico werd ontkend door de Britse octrooibureau (UKPO) tijdens een bijeenkomst op het ministerie van Handel en Industrie (DTI) in december.

Michael Tortolano, een senior software manager bij technologiebedrijf Home Media Networks Ltd, zei dat het besluit IBM’s wijst op de schade die patenten veroorzaken aan open source software. Hij maakt zich zorgen over de dreiging dat octrooien vormen voor kleine bedrijven, zoals zijn eigen.

We hebben te horen gekregen langs door het EOB (Europees Octrooibureau), de UKPO en de DTI dat softwarepatenten niet open source software pijn doen ‘, maar hier is’ s werelds grootste software octrooihouder openlijk toe te geven dat ze doen, “zei Tortolano. “IBM’s uitsluiting van kleine bedrijven perfect benadrukt dat software octrooiportefeuilles hebben multinationals nodig om wetgevers van wie wel en niet kan ontwikkelen computer software.

James Heald van de FFII overeengekomen dat IBM’s verhuizing is een “duidelijke erkenning” van de “moeilijkheden die octrooien aanwezig OSS [open source software]”. Hij zei dat IBM’s verhuizing is positief, maar zal open source software niet te beschermen tegen patent aanvallen van andere bedrijven.

Maar Mark MacGann, de directeur-generaal van de pro-patent organisatie EICTA, niet mee eens dat octrooien een bedreiging zijn voor open source software.

Deze beslissing van IBM om de toegang tot de belangrijkste innovaties onder 500 IBM Amerikaanse octrooien te verlenen is een sterk voorbeeld van de compatibiliteit van in computers geïmplementeerde uitvinding (CII) patenten met de OSS ontwikkelingsmodel, “zei MacGann.” Het toont duidelijk aan hoe CII octrooien kan worden gebruikt om OSS ontwikkeling.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen