IBM beschuldigd van merkinbreuk

IBM is naar verluidt wordt aangeklaagd door een Chinese softwarebedrijf op vermeende merkinbreuk.

De zaak tussen IBM en de Chinese onderneming Shanghai Shenji Computer Software Company wordt momenteel herzien in Beijing Chaoyang People’s Court volgens nieuwssite ChinaTechNews op maandag.

IBM weigerde om de details van de zaak te bespreken. “Het is IBM’s beleid om geen commentaar op lopende rechtszaken,” zei een woordvoerder van IBM UK.

ChinaTechNews gemeld dat IBM bekend zijn software producten in China met behulp van de zinnen “Shen Ji” en “Shen Ji Miao Suan”, wat zich vertaalt als “geweldig inzicht”. Shanghai Shenji Computer Software Company beweert de merken bezitten en hebben IBM gevraagd om 500.000 renminbi (£ 32.214) betalen als compensatie en een publieke verontschuldiging te maken.

IBM is geen onbekende voor rechtszaken. SCO beschuldigt IBM van overtreding van zijn contract en inbreuk op haar auteursrecht door het bewegen van proprietary Unix-technologie in Linux – een claim die SCO heeft gemaakt met velen in de open source beweging.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen