IBM claimt snelste Unix-werkstation

Het bedrijf kondigde een paar toevoegingen aan de entry-level RS / 6000 44 P Model 170 Unix werkstation, die het bedrijf de vorderingen van de machine snelste zal maken in zijn klasse.

De machine krijgt de snelheid van een snellere 450MHz Power3 II processor en de nieuwe high performance GXT6000P grafische kaart van IBM.

IBM’s Model 170 werkstation zal worden gebruikt door bedrijven voor grafisch intensieve activiteiten zoals product design werk. Vliegtuigbouwers zou de machine te gebruiken voor de vlucht simulaties om nieuwe vliegtuigen functies te testen, terwijl autofabrikanten de Model 170 zou kunnen gebruiken om nieuwe auto’s te ontwerpen.

IBM, (IBM) back-up van haar vordering top-of-the-heap met grafische benchmarks uit; Standard Performance Evaluation Corp.

IBM claimt sneller in een aantal belangrijke benchmarks die deel uitmaken van de SPECviewperf suite van workstationprestaties benchmarks zijn. SPECviewperf werd opgericht onder de banier van Standard Performance Evaluation als een maatstaf voor de 3D-mogelijkheden voor werkstations.

We zijn enthousiast over het brengen van dit soort prestaties om onze werkstations “, zegt Jim Larkin, woordvoerder van IBM’s E-Server productlijn.” Het geeft ons een grote boost in een belangrijk gebied voor ons, entry-level workstation-systemen.

Als onderdeel van een nieuwe, meer agressieve marketing strategie, IBM herhalingen tijd kritiek werkstation rivaal Sun Microsystems, (SUNW), het vergelijken van Big Blue’s machine head-to-head met Sun’s Sun Blade 1000

Dus wat, volgens IBM, maakt Model 170 sneller?

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

De Model 170 sport een nieuwe en snellere 450MHz Power3 II processor van IBM’s Microelectronics Division. De chip beschikt over 64-bit adressering en maakt gebruik van IBM’s koper metaal fabricageproces.

In het algemeen kan een 64-bit computersysteem zoals het Model 170 grotere hoeveelheden geheugen dan een standaard 32-bits computer, zoals een desktop PC pakken. Grotere hoeveelheden geheugen gelijk aan betere prestaties in geavanceerde toepassingen, zoals computer-aided design verricht door klanten werkstation.

Ondertussen, IBM’s GXT6000P grafische kaart, geprijsd op $ 6000, biedt bijna drie keer de prestaties van zijn voorganger, de GXT3000P board, dankzij de versterkte-up componenten.

Invoerprijs voor het basismodel 170 is $ 10.495. Voor die prijs, ontvangen klanten een Model 170 met een 300MHz Vermogen 3 chip, 256 MB geheugen en 9 GB aan ruimte op de harde schijf.

Het nieuwste model 170 paren de 450MHz Vermogen 3 chip met maximaal 2 GB RAM en 146GB harde schijf voor een prijs, met inbegrip van de grafische kaart, van ongeveer $ 30.000.

Klanten die willen kunnen ook verbetering van hun Model 170 werkstations eerder aangeschafte op de nieuwe 450MHz Power3 II chip en GXT6000P grafische kaart, aldus IBM.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs