IBM cloud stevige SoftLayer verwerven

IBM zei dinsdag dat is het kopen van SoftLayer, als de rekenkracht reus wil haar cloud computing-inspanningen te versterken.

Terwijl de financiële voorwaarden van de overeenkomst werden niet bekendgemaakt, The Wall Street Journal zei dat de aankoop is de moeite waard ongeveer $ 2 miljard dollar, het citeren van een persoon bekend met de deal.

IBM heeft (eindelijk) de details bekend over haar OpenStack cloud-software en diensten implementatieplan.

IBM zal een nieuwe cloud-diensten divisie binnen haar Global Services eenheid die SoftLayer zal huisvesten als een zelfstandig bedrijf te creëren. Het zal fungeren als een verdeeldoos tussen andere cloud-diensten die het bedrijf bezit.

Big Blue zegt dat de overname zal het helpen om rundvlees haar vermogen om de publieke en private clouds te integreren voor haar klanten, die klein in staat zal stellen tot middelgrote ondernemingen ‘overall performance en beveiliging voordelen.

In voorbereide opmerkingen, IBM Global Technology Services senior vice-president Eric Clementi zei: “Met SoftLayer, zal IBM de uitbouw van onze publieke cloud-infrastructuur aan klanten de ruimste keuze van de cloud-aanbod aan zakelijke innovatie te stimuleren geven te versnellen.”

IBM koos SoftLayer, want het maakt het makkelijker en sneller voor de klanten Big Blue’s aan de snelheid en de eenvoud van SoftLayer openbare cloud-services met IBM SmartCloud portefeuille, die enterprise-grade veiligheid en betrouwbaarheid biedt nemen. Het zal ook helpen IBM uitbreiding van haar assortiment OpenStack door verdere plegen van open standaarden, zoals Linux.

Dallas, Texas gevestigde SoftLayer werd opgericht in 2005. Het bedrijf bedient nu naar schatting 21.000 klanten in de Verenigde Staten, Europa en Azië, van haar 13 datacenters.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

De overname zal naar verwachting in de komende derde kwartaal.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie