IBM lanceert Hadoop-gebaseerde analytics software, big data services

IBM zei vrijdag dat het $ 100.000.000 zal investeren in onderzoek ten behoeve van analytics en big data projecten en breidde haar portfolio dienovereenkomstig. Het bedrijf lanceerde ook Hadoop-gebaseerde diensten.

Hadoop is open source-technologie die wordt gebruikt om ongestructureerde data te analyseren. Zowel Yahoo en Google zijn zwaar Hadoop voorstanders.

IBM zei dat het de lancering van InfoSphere BigInsights en Streams software om ongestructureerde data zoals tekst, video, audio en sociale media te analyseren. De software, gekookte door IBM Research, gebaseerd op Hadoop en meer dan 50 Big Blue octrooien.

InfoSphere BigInsights zal data governance en beveiligingsfuncties, evenals ontwikkelaar en integratie-instrumenten. De software zal komen in een gratis Basic Edition.

Streams analyseert ongestructureerde data zoals tweets, video, sensor en data aandelenmarkt.

Het bedrijf zei dat het is ook de uitrol van 20 nieuwe services die draaien rond haar gepatenteerde software om grote hoeveelheden streaming data te analyseren, samen met Hadoop-gebaseerde analyses.

Een van de belangrijkste diensten

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Cloud werklast analyse om de kaart te zetten kenmerken en prioriteren cloud-implementaties;. Server en storage optimalisatie tools voor snellere implementatietijd;. Kosten Data center levenscyclus analyse om kosten te besparen en het versterken van duurzaamheid inspanningen;. Veiligheid analytics bij het verwerken van kritieke gebeurtenissen te automatiseren.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september