IBM lanceert nieuwe ThinkPads – regelrecht gericht op de consumentenmarkt

De I-serie is laag geprijsd – vanaf $ 1499 – en bevat goodies, zoals een actieve matrix scherm en Pentiums met MMX en Pentium II processors.

IBM (NYSE: IBM) I-serie bevat ook functies zoals een audio-cd-speler waarmee audio-cd’s te spelen voor maximaal zes uur als de laptop is uitgeschakeld en gesloten. Het systeem is voorzien van speakers ontworpen door Altec-Lansing, gemonteerd aan weerszijden van het scherm; De systemen hebben ook een set van vier sneltoetsen waardoor één druk op de knop toegang tot het internet door middel van een deal met America Online Inc. (NYSE.: AOL).

Groeiende vraag naar laptops; Terwijl de meeste consumenten nog steeds vasthouden aan desktops, is er een groeiende vraag naar laptops als primaire consument systemen geweest. Compaq Computer Corp. (NYSE: CPQ) is al gericht op deze markt met een lijn van Presario dat diezelfde markt richt, maar de low-end systemen zijn voorzien van Cyrix processoren en dual-scan displays. IBM’s I-serie heeft een dunne film transistor, of actieve matrix scherm.

“We hebben gezien de prijzen op de desktop kant naar beneden gaan, maar op de notebook kant één van de belangrijkste zaken die de consument weg is geweest betaalbaarheid gehouden,” zei Holtshouser.

En in een poging om de kosten laag te houden, de systemen nog niet zijn voorzien van een dvd-drives, maar het zal worden aangeboden als een optie, zei hij.

De systemen zal het schip aan het einde van de maand, en het zou moeten zijn in winkels in de komende paar weken, zei hij.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs