IBM maakt zijn blank metaal servers beschikbaar voor huur per uur

IBM maakt zijn SoftLayer bare metal servers te huur op uurbasis in een poging om de workloads draaien op de service te verbreden.

SoftLayer is een IBM-owned bedrijf dat bare metal-servers en gevirtualiseerde infrastructuur als een service biedt. Voorheen de kortste tijd de bare metal servers kunnen worden gehuurd voor was één maand, het beperken van hun geschiktheid voor bedrijven die willen om de infrastructuur voor een korte periode leasen.

IBM SoftLayer bare metal servers zijn single-tenant, fysieke servers. Ze zijn in staat om meer consistente prestaties dan multi-tenant virtuele machines worden aangeboden door cloud service providers, zoals elk bare-metal server niet de overhead van het runnen van een hypervisor te hebben en is gewijd aan een enkele klant.

IBM heeft (eindelijk) de details bekend over haar OpenStack cloud-software en diensten implementatieplan.

Vanaf prijzen voor IBM’s bare metal servers zijn boven wat SoftLayer, evenals haar concurrenten in rekening brengen voor het huren van virtuele machines. De goedkoopste optie voor het inhuren van een bare metal server is $ 0,46 per uur, voor een server met een 3,4 GHz Intel Xeon E3-1270 processor, 8 GB RAM en 2TB HDD opslag.

Deze bare metal servers zijn gericht op de uitvoering van workloads die iets meer rekenkracht en veeleisender dan die doorgaans uitgevoerd met behulp van cloud-infrastructuur, zoals Mark Jones, CTO van SoftLayer, toegelicht.

“We hebben klanten die grote-gegevens in verband workloads waar ze willen grote datasets of zelfs gedeeltelijk datasets te analyseren kan doen. Onze kale metalen platform biedt echt optimale prestaties voor dat soort workloads,” zei hij.

Het maken van deze servers beschikbaar op uurbasis kunnen bedrijven spin up servers voor een snelle analyse en dan draaien ze naar beneden, zei hij.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

De trade-off met de bare metal servers is dat ze kunnen niet zo snel worden bevoorraad als virtuele machines. Terwijl VMs op een dienst als AWS EC2 kan worden bevoorraad in minder dan 10 minuten duurt meestal minder dan 30 minuten tot een IBM SoftLayer bare-metal server up and running te krijgen.

“Klanten, als ze eenmaal leren over ons platform en begrijp dat het mogelijkheden, meestal zetten hun steady state workloads op bare metal”, aldus Jones, toe te voegen dat gevirtualiseerde public cloud-infrastructuur is beter geschikt voor workloads waar de onvoorspelbare pieken in de vraag vereist een snelle levering van extra capaciteit.

Hoewel de bare metal servers niet werkt met een hypervisor de provisioning en configuratie van de bare metal servers is geautomatiseerd, met behulp van eigen software is ontwikkeld door IBM Softlayer.

Rackspace biedt een soortgelijke dienst bare metal met zijn OnMetal offer dat Rackspace beweert in staat is om te draaien op servers in “minuten”.

IBM lanceerde ook een ander datacenter vandaag als onderdeel van de $ 1,2 miljard bouw van SoftLayer infrastructuur wereldwijd. Het nieuwe datacenter in Melbourne, Australië is de zesde van de 15 nieuwe datacenters dat IBM dit jaar zal lanceren, meer dan een verdubbeling van de grootte SoftLayer’s computing-landgoed.

IBM investeert al fors in het uitbouwen van SoftLayer de infrastructuur in een poging om de omvang van de cloud service gevestigde match – zoals Amazon, Google en Microsoft – waarvan naar verluidt elk bracht meer dan $ 10 miljard de groei van hun wereldwijde netwerk van datacenters.

De prijzen en specificaties van de IBM SoftLayer bare metal servers worden hieronder weergegeven. De systemen zijn verkrijgbaar bij alle SoftLayer datacenters en in vier basisconfiguraties, CentOS, Red Hat, FreeBSD of Ubuntu-besturingssysteem is geïnstalleerd.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie