IBM meldt gemengde Q2 als sterke dollar pijn doet omzet

IBM op maandag meldde een gemengd tweede kwartaal daalde de omzet de verwachtingen, maar de winst was beter dan verwacht. Big Blue’s groeibedrijven zoals cloud en analyses toonden een sterke omzet winsten ten opzichte van een jaar geleden.

Big Blue meldde het tweede kwartaal de winst van $ 3,5 miljard of $ 3,58 per aandeel, op een omzet van $ 20800000000, een daling van 13 procent ten opzichte van een jaar geleden. Gecorrigeerd voor valuta en de server bedrijf verkocht aan Lenovo, IBM’s omzet daalde met 1 procent.

IBM’s non-GAAP bedroeg de winst $ 3,84 per aandeel in het tweede kwartaal. Wall Street was op zoek naar niet-GAAP winst van $ 3,78 per aandeel op een omzet van $ 20950000000.

Wat betreft de vooruitzichten, IBM onderhouden dat het jaarlijkse non-GAAP winst tussen de $ 15,75 tot $ 16,50 per aandeel zal leveren.

De truc met IBM is het bepalen van het buigpunt wanneer zijn groeibedrijven de daling van de gevestigde units met trage groei zal ontgroeien. IBM heeft haar System x zakelijke gedumpt en een verlies voor zijn gestaakt micro-elektronica bedrijf.

kwartaal IBM had de typische bewegende delen. Hier is een blik

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Het bedrijf cloud, analytics en betrokkenheid-eenheden geleverd groei van 20 procent;. Cloud omzet steeg met meer dan 50 procent. IBM telt een mix van hardware en diensten zoals cloud-inkomsten. IBM’s as-a-service-inkomsten is op een $ 4500000000 jaarlijkse run rate;. De inkomsten uit analytics steeg met meer dan 10 procent in het tweede kwartaal. Per regio, IBM zag Americas daling omzet 8 procent ten opzichte van een jaar geleden met de verkoop van Europa / Midden-Oosten / Afrika valt 17 procent. Asia Pacific omzet daalde 19 procent. De opbrengsten uit Brazilië, Rusland, India en China (BRIC) daalde 35 procent. In alle regio’s, de sterkere dollar gekwetst verkoop;. IT-diensten de omzet daalde met 10 procent en de zakelijke dienstverlening gleed 12 procent in het tweede kwartaal. Deze bedrijven daalde 1 procent en 3 procent, respectievelijk, in constante valuta;. Software daalde de omzet met 10 procent;. Hardware daalde de omzet 32 ​​procent in het kwartaal, grotendeels te wijten aan het afgestoten commodity-server business. Aan de andere kant, de inkomsten uit nieuwe mainframe IBM was een stijging van 9 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s