IBM neemt doel bij HP, Oracle op hardware

IBM is duidelijk rekening doel bij Oracle en HP in wat zij noemt “concurrerend verplaatsingen” in een beweging die illustreert hoe hardware is een toegangspoort tot de verkoop van meer technologie waren aan klanten.

Als Oracle kocht Sun Microsystems, was er een goede hoeveelheid van het hoofd krabben. Hardware? Vandaag de dag, het is duidelijk dat Oracle wil high-end hardware te gebruiken – met name de Exadata en Exalogic systemen – voor meer databases en applicaties te verkopen. Met andere woorden, Oracle’s hardware business is alles over software. HP heeft een soortgelijk plan, met dien verstande dat de hardware leidt tot diensten deals, Managed Print regelingen en andere cross-selling mogelijkheden.

Voor IBM, hardware (het tweede kwartaal werd gedreven door mainframes en servers) trekt langs software en diensten. Als je eenmaal op het platform van Big Blue’s, extra mogelijkheden ontstaan.

Met deze achtergrond, de context van IBM’s praten over het competitieve landschap is opmerkelijk. U kunt bijna beeld IBM vormen van een SWAT-team uitsluitend gericht op het vinden van manieren om efficiënter te scheuren HP en Oracle versnelling. Deze hardware strijd gaat over turf in enterprise datacenters, evenals de bedrijven die het bouwen van cloud-diensten. Denk aan de hardware oorlog als landroof bij cloud computing-boeren. IBM en HP willen de Monsanto van cloud computing zijn.

IBM, op ​​het tweede kwartaal conference call, bijna klonk alsof het een beetje sprak smack – althans voor Big Blue. Wall Street wordt gebruikt om veel gebral van Oracle over concurrenten, maar Mark Loughridge, CFO van IBM, werd terug wat vuur.

Hier is een overzicht van de voornaamste opmerkingen over hardware concurrentie van IBM.

Op Netezza versus Oracle Exadata, Loughridge zei

Onze gedistribueerde database had nog een geweldig kwartaal, met een sterke, dubbelcijferige groei. Netezza opnieuw goed gepresteerd. Transactionele volumes stegen met 70 procent jaar-op-jaar. IBM Netezza heeft meer dan 10 keer prijs prestatie voordeel ten opzichte van Exadata voor het runnen van analytics workloads. Sinds de introductie in 2009, toen gaan head-to-head tegen concurrentie in proof of concepts, het Netezza apparaat heeft een 80 procent te winnen tarief. Dit kwartaal, hebben we het aantal van proof of concepts uitgebreid met 60 procent jaar-op-jaar.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Op stroperij Unix marktaandeel, zei Loughridge

Power Systems groeide 12 procent, gedreven door een sterke groei in zowel binnenkomst en high-end systemen. We opnieuw verlengd ons marktleiderschap dit kwartaal, de 13e opeenvolgende kwartaal van het jaar-op-jaar aandeel gewin. sterke prestaties van IBM goed voor alle van 5 procent groei van de Unix-industrie. We bleven ons succes in concurrerende take outs. Dit kwartaal, hadden we meer dan 250 concurrerende verplaatsingen, die resulteerde meer dan US $ 300 miljoen bedrijf. Ongeveer 60 procent van deze kwam van Oracle, en 30 procent van HP. Sinds het begin van 2009, IBM reed bijna 2.300 concurrerende verplaatsingen voor ongeveer US $ 2300000000 van het bedrijfsleven.

Die opmerking hierboven, die eerder in IBM’s winst conference call kwam, natuurlijk aangewakkerd analist belang. De boodschap van IBM werd geleverd. Een analist vroeg Loughridge over het tempo van de rip-en-vervang banen. Immers, waren analisten benieuwd over Oracle’s hardware momentum tijdens de software-gigant’s meest recente inkomensvraag. Loughridge merkte ook op IBM’s plan op de opkomende markten over te nemen.

Sinds het begin van 2009, we hebben het over 2.300 klanten, US $ 2300000000 van de activiteiten die we uit de buurt van onze concurrenten hebben zich teruggetrokken met 60 procent van die Oracle, en 30 procent van Hewlett-Packard. We hebben de groei in de UNIX bedrijf nu had voor twee kwartalen op rij, 8 procent in het eerste kwartaal, 5 procent in het tweede kwartaal, allemaal van die groei werd gedreven door IBM. Als je kijkt eronder, niet alleen krijgen we zeer goede pSeries prestaties van de sterke aanbiedingen binnen de belangrijkste markten, maar, jongen, we krijgen heel sterke prestatie in groeimarkten.

Binnen de groeimarkten, breiden we dat platform in nieuwe klant sets. Ik denk dat de pSeries gaat om een ​​voortdurende bron van kracht zijn, en als je soort verdeel het door de elementen, we hadden meer dan 20 procent groei in de high-end van pSeries, het instapmodel pSeries, dat meer dan verdubbelde jaar-op-jaar, dus het is een vrij sterk spel. Het groeit zeer goed in de markt, en ik denk dat we een goede baan ten opzichte van de concurrentie gedaan, maar we hebben ook gedaan een goede baan als we die markt uit te breiden, met name in groeimarkten.

Wat is het grote plaatje in deze hardware oorlog? Het verkopen van meer van de IT-stack. Hardware is het voorgerecht, maar elke tech vendor wil verkopen u meer hoge marge goederen. Loughridge vatte het belang van de hardware tot IBM’s software business

Software heeft nu de mogelijkheid om door te gaan naar de nieuwe plaatsingen, de nieuwe vlaggen die we hebben geplant op een wereldwijde basis, in onze hardware basis van het bedrijfsleven uit te breiden, dus het is niet zo dat het moment dat je die hardware deal te sluiten, al uw software rolt op de rekening. Die software rolt in de loop der tijd, en het heeft een kans uit die nieuwe plaatsingen.

Via de website van US

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie