IBM voelt gezellig op zijlijn als Oracle-Zon deal wegkwijnt in anti-trust vagevuur

Je moet weten wanneer om ze te houden, en wanneer ze folden. Dat is het niet net iets zelfvoldaan beoordeling door IBM executives als ze weerspiegelen – met schittert in hun ogen – op de maanden vastgelopen Oracle overname van Sun Microsystems, een deal die IBM in eerste instantie gezocht, maar dan eerder dit jaar gedaald.

Chatten met een drankje aan het eind van de dag een van de Software Analyst Connect 2009 conferentie in Stamford, Conn., IBM Senior Vice President en IBM Software Group Executive Steve Mills vertelde me gisteravond dat hij denkt dat de Oracle-Zon deal gaat door, maar het zal niet noodzakelijkerwijs een waarde van $ 9,50 per aandeel Oracle als dat zo is.

Hij (Oracle voorzitter Larry Ellison) heeft de hardware business niet begrijpen. Het is een heel andere zaken van software “, zegt Mills.

Mills leek heel erg op hun gemak met IBM’s late-date jilt van Sun (Sun was blijkbaar moeilijk spelen om meer dan $ 9,40 / aandeel krijgen van kas Big Blue’s te krijgen). IBM’s koers van het aandeel van deze dag is homing in op $ 130, wat een mooie wending gegeven de wereldeconomie.

Zon is de handel op $ 8,70, een aanzienlijke korting op Oracle’s bod van $ 9,50, als gevolg van beleggers zorgen over het lot van de deal nu onder toezicht van de Europese regelgevers, uitzicht Mill niettegenstaande.

IBM Software Group Vice President van Emerging Technology Rod Smith merkte de ironie – misschien oude Griekse tragedie -caliber ironie – die een lage marktaandeel van open source product houdt de grootste commerciële transactie van de geschiedenis van Sun’s. “Dat open source spul is lastig op die daadwerkelijk geld maakt en hoeveel,” in koor Smith.

Mocht Mills’s voorspelling dat Oracle met succes handhaaft zijn bod voor Sun onjuist blijken, kan dit betekenen faillissement voor Sun. En dat kan betekenen dat veel van aanzienlijke intellectuele eigendommen van Sun zou gaan bij dumpprijzen naar … misschien een paar stukjes en beetjes bieders, waaronder IBM. Smith glimlachte, gemakkelijk schouderophalend van de kou (sokken in tact) van de torenhoge “IBM” logo ijssculptuur op een steenworp afstand.

En zou dit hold-up weg te gaan als Sun en / of Oracle MySQL afgeworpen? Is het trots of overmoed dat er een deal zure één enkele druif maakt? Was de deal (en $ 7400000000) alles over MySQL? Nauwelijks.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Veel waarnemers denken dat Sun’s Java-technologie – en niet de MySQL open source database franchise – van het allergrootste belang voor de Europese (en Amerikaanse) anti-trust mandarijnen moet zijn. Ik ben het eens. Maar Mills is niet al te bezorgd met Oracle’s waarschijnlijke ijzeren greep op Java …, dwalen licenties. IBM heeft een lange-termijn-licentie op de technologie, de vernieuwing van die vele jaren uit. “We hebben genoeg tijd,” zei Mills.

Ja, genoeg tijd om Apache Harmony maken Java dubbelganger – niet te vergeten de Java-markt kalmerende effecten van OSGi en Eclipse RCP noemen. [Hey, IBM de uitvinder van Java voor de server voor Sun, kan het opnieuw uitvinden van het voor iets anders … SAP?]

In tegenstelling tot sommige software titanen, is Mills duidelijk niet leven in een ‘reality distortion field “als het gaat om de situatie van Oracle.

We zijn in dit voor de lange termijn “, zegt Mills, en merkt op dat hij en IBM hebben zijn te concurreren met Oracle sinds augustus 1993 bij IBM zijn gedistribueerde DB2 product gelanceerd.” Ieder van ons marktaandeel ten koste gaat van Oracle’s, ” zei Mills. “En we houden ervan om benchmarks opnieuw te doen Oracle.

Zelfs als de Fates lijken te zijn aan de kant van IBM’s vandaag de dag, de inzet hoog blijven voor de gebruikers van deze high-end database technologieën en producten. Het is mijn stelling dat we nu pas het invoeren van de echte data-driven decennium. En al die gegevens nodig heeft om ergens draaien. En het is niet van plan om in MySQL, ongeacht wie uiteindelijk het bezit van het.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer