IBM’s grote overwinning: Panasonic dumpt Exchange, verhuist naar LotusLive cloud-diensten

IBM op donderdag zal tout een grote cloud computing winnen. Consumenten elektronica gigant Panasonic zal in totaal 300.000 medewerkers en partners migreren off van Microsoft Exchange en andere samenwerkingstechnologieën om LotusLive platform Big Blue’s.

De migratie, die zal worden uitgewerkt op Lotusphere conferentie IBM’s volgende week zal beginnen met 100.000 medewerkers en uit te breiden naar meer 300.000 werknemers, leveranciers en partners in de tijd.

IBM is afkomstig van de beweging als ‘de grootste onderneming voor zakelijke cloud computing-inzet in de geschiedenis. ” Werk: Echter, de inzet van IBM is niet de grootste cloud-inzet in de geschiedenis. SuccessFactors landde een 420.000 zetel implementatie met Siemens en ook genageld een 300.000 zetel implementatie met een grote retailer.

Er is nogal het luchtgevecht in deze ruimte. Google is vrijage IT-managers om van Exchange naar zijn Google Apps-platform voor e-mail en agenda diensten. LotusLive unit van IBM probeert Google onderbieden in de onderneming. En Microsoft is duking het uit met zowel Google als Big Blue.

Dit betekent scrum mooie onderhandelingspositie leverage voor IT-kopers.

Concreet zal Panasonic IBM LotusLive te gebruiken voor

Update 2: Microsoft had een to-the-point reactie op het nieuws van IBM. In een blogpost, Julia White, directeur Exchange Product Management, zei

Deze claims rond Panasonic dwingen me om wat licht te werpen op de echte feiten. Panasonic, die iets minder dan 300.000 werknemers heeft, werd al gebruik van Notes over de hele wereld, en minder dan 4% van hun werknemers werden met behulp van Exchange Server – de meesten van hen in Noord-Amerika. Zoals bij vele recente IBM aanspraken, deze overwinning is weinig meer dan het houden van een bestaande klant. Dan weer, met een multi-jaar trend van dalende aandeel Lotus markt, misschien wel het houden van een bestaande klant is een win.

Web-conferencing, het delen van bestanden, instant messaging, Project management, e-mail, agenda’s en contact management.

Ook: IBM beefs up Lotus Connections met enterprise microblogging

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

IBM: LotusLive betalende abonnees gaan van 0 tot 18 miljoen per jaar; IBM richt Google Apps voor bedrijven, ondergraaft prijsstelling en sjacheraars betrouwbaarheid

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics