Icahn wil $ 5200000000 lening voor Dell buyout deal

Carl Icahn is begonnen met het naderen van de beleggers in de hoop van het veiligstellen van $ 5200000000 leningen aan een alternatief bod voor pc-fabrikant Dell terug.

Icahn is een van de grootste en meest vocale aandeelhouders van Dell tegen het voorstel $ 24400000000 van de oprichter van het bedrijf, Michael Dell. De buy-out voorstel, wat neerkomt op $ 13,65 per aandeel, is fel bestreden door een aantal beleggers de pc-maker. Icahn en Zuidoost-behoren tot de dissidenten. Catherine Christner gaat zelfs zo ver om een ​​pak te dienen bij Delaware Chancery Court en, beschuldigen de raad van bestuur van Dell, van de verkoop van “Dell op het goedkoop.

In een SEC filing, Michael Dell stelt dat de pc-markt sneller dan verwacht aan het veranderen is, en om tegemoet te komen aan het verschuiven van de vraag van consumenten, de pc-maker heeft een eigen om te gaan. Met de opkomst van cloud computing en mobiele technologie, de oprichter van het bedrijf stelt dat Dell heeft om snel te veranderen in een Enterprise Solutions en Services (ESS) -focused onderneming om te kunnen overleven – die moeilijk te bereiken zou zijn als het bedrijf publiek gebleven.

Om te proberen en te voorkomen dat Michael Dell van het nemen van de pc-maker private voor wat sommige aandeelhouders beweren is een slecht rendement op hun investering, hebben Icahn en partner Southeastern Asset Management een alternatief voorgesteld. Zoals gerapporteerd door Bloomberg, is Icahn probeert $ 5200000000 aan leningen vast te zetten aan zijn voorstel terug voor Dell 1,1 miljard aandelen aan $ 14 per stuk.

Om Dell in het openbaar te houden handel, heeft Icahn ook voorgesteld het verhogen van $ 13750000000 in schuldfinanciering.

voorstel belegger;; het is bedoeld om meer waarde voor de aandeelhouders veilig te stellen, maar is “onrealistisch” gebrandmerkt door Dell in een regelgevende indienen. Dell is van mening dat het voorstel van Icahn’s zal resulteren in een $ 2900000000 tekort, waarvoor het dividend tot $ 8,15 per aandeel zal verminderen.

speciale commissie van Dell zegt dat het voorstel van de activistische belegger is “inconsistent” en, ongeloofwaardig, vooral te wijten aan het ontbreken van gegevens waaruit blijkt hoe de financiering zal worden vastgezet.

Jefferies Group LLC is een van de potentiële geldschieters, met een bron dicht bij de situatie waarin staat dat het bedrijf bereid is om een ​​$ 2200000000 zes jaar termijn lening en een 3000000000 $ 3 1/2-jarig contract te regelen zijn.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

David Novosel, analist bij Gimme Credit LLC in Chicago, vertelde de publicatie

Beleggers zijn duidelijk bereid om te luisteren en open staan ​​voor nieuwe ideeën. Het nieuwe voorstel beter of slechter termen maar beleggers zou kunnen hebben op de schuld kant willen weten wat de verbintenissen equity zijn. Het helpt Icahn als hij biedt concreet detail.

Een stemming over de deal wordt verwacht op 18 juli.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren