Idiotie opzij, moet IT gaan groen

“Enviro-mentalisme” kan tegenstrijdige onzin zijn, maar IT-bazen moeten de effecten daarvan te gehoorzamen!

Ik ben een beetje een scepticus als het gaat om al deze ‘Climate Change’ en ‘duurzaamheid’ onzin.

Ik herinner me die eco-vriendelijke gloeilampen met alle dat dodelijk kwik.

Ik herinner me de duw voor biobrandstoffen, die de honger in de Derde Wereld verslechterd en vernietigd dierlijke habitat. Toch biobrandstoffen werden uiteindelijk gevonden om net zoveel koolstofdioxide produceren als traditionele brandstoffen.

Maar wat er ook gebeurt, overheden vooruit duwen met hun “Enviro-mental” beleid en IT-bazen moeten zich bewust zijn van hun regelgeving en de daarmee samenhangende effecten.

Kevin Rudd kan heel goed zijn Emissions Trading Scheme (ETS) hebben uitgesteld, maar hij is van plan om $ 30.000.000 besteden van uw geld om Australiërs hersenspoelen in het worden “gelovigen” opnieuw, en hem de moed om zijn ETS eens kennis te laten geven.

Groot-Brittannië heeft net gekozen tot wat de nieuwe premier David Cameron noemt haar “groenste regering ooit” – waarvan ik zeker ben is geen verwijzing naar de onervaren mensen erin.

En ondanks groeiende binnenlandse oppositie, zal Nieuw-Zeeland zijn eigen ETS introduceren op 1 juli.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

Analisten van IDC organisator van een seminar in Auckland op groene IT en duurzaamheid deze maand. Zijn boodschap was dat de dumping oude infrastructuur zal besparen op de uitstoot van koolstof.

Dit is misschien wel waar, maar resellers vertellen me vaak van de vervelende en vervuilende stoffen, plus zeldzame en kostbare metalen, gevonden in computers.

Door het rijden nieuwe vraag infrastructuur IDC adviseert, zal dit ook schadelijk voor het milieu? Extra land zal worden verwoest als mijnbouwbedrijven graven voor de grondstoffen die worden gebruikt om computers en servers te maken. Dan is er de koolstof die in de fabricage.

Het is een beetje zoals het gebruik van windmolens om energie op te wekken. Ze zien er lelijk en het is niet altijd winderig. Als het is, de windmolens hakken uw vogel leven.

Toch moet de koolstof goden gestild worden.

Nog meer zo moet ook de god Mammon. Wanneer Nieuw-Zeeland begint met zijn ETS, zullen er hogere brandstofprijzen voor iedereen.

Ongeacht de werkelijke klimaat realiteiten, de bottom line van hun werkgevers te beschermen, zal IT-bazen moeten nieuwe technologieën zoals video-conferencing of meer energie-efficiënt computergebruik te bevorderen, zoals IDC adviseert.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent