IE9 vs Chrome 10 vs Firefox 4 vs Opera 11.01 vs Safari 5 – The BIG browser maatstaf!

Nu dat Mozilla eindelijk heeft vrijgegeven Firefox 4 aan de massa, is het tijd voor een BIG browser maatstaf waar we de toonaangevende browsers en put ze tegen vier van de zwaarste benchmarktests beschikbaar om te zien welke is de schildpad, en dat is de haas.

Let op: Dit bericht is bijgewerkt voor de definitieve versie van Firefox 4.

Hier zijn de browsers die zal worden uitgevoerd

Hier zijn de tests die de browsers zal worden geconfronteerd

Alle tests uitgevoerd op een Windows 7 64-bit machine draaien van een Q9300 2,5 GHz quad-core processor met 4GB RAM en een NVIDIA GTX 260 grafische kaart.

Op met het testen!

SunSpider JavaScript-benchmark

V8 Benchmark

Internet Explorer 9 (9.0.8112.16421) 32-bit; Internet Explorer 9 (9.0.8112.16421) 64-bit; Firefox 4, Chrome 10.0.648.151, Safari 5.0.4, Opera 11.01

Vredestichter Benchmark

Kraken Benchmark

SunSpider JavaScript 0.9.1 – Een JavaScript-benchmark is ontwikkeld door Mozilla met een focus op real-world problemen op te lossen;. V8 Benchmark Suite – Een pure JavaScript-benchmark is door Google gebruikt om af te stemmen de V8 JavaScript-engine; Vredestichters – FutureMark JavaScript-test die stress. -testen features zoals animatie, navigatie, formulieren en andere veel gebruikte taken; Kraken 1.0 – Nog een JavaScript-benchmark is ontwikkeld door Mozilla.. Dit is gebaseerd op de SunSpider, maar beschikt over een aantal verbeteringen.

Conclusie

OK, dus welke conclusies kunnen we trekken? Nou, laten we beginnen met de voor de hand liggende en zeggen dat Internet Explorer 9 64-bit is een absolute hond als het gaat om JavaScript-prestaties. Dit is te verwachten omdat IE 9 64-bits wordt een oudere, langzamere JavaScript engine, terwijl IE 9 32-bits gebruikte de nieuwere, efficiëntere Chakra JIT.

OK, met de verliezer uit de weg, wat is het winnende browser? Nou ja, van de vier benchmarks, Chrome 10 won twee, IE9 32-bit won een en Firefox 4 gewonnen één, dus in de meest strikte zin, Chrome 10 is de winnaar. Maar in de SunSpider-test is er zo weinig scheiden van de vier snelste browsers (een iets meer dan 40 milliseconden) dat je bijna zou kunnen zeggen dat het een gelijkspel. Dan is er de V8 test, die Chrome 10 aces, maar dat is te verwachten gezien het feit dat Google, naar eigen zeggen, te gebruiken dat de benchmark voor het afstemmen van de V8 JavaScript-engine.

Dus, wat is de conclusie? Eenvoudig, IE9 64-bit is schrikbarend slecht, en alle andere browsers zijn, over het geheel aan elkaar gewaagd. Ik ben aangenaam verrast dat IE9 32-bit eigenlijk azen de SunSpider-test, maar ik verwacht dat Google de komende weken zal slagen in te halen en de leiding nemen nogmaals (tergend langzaam-update-cyclus van Microsoft voor Internet Explorer (vooral in vergelijking met Google’s agressieve -update cyclus) werkt tegen het op de lange termijn. Microsoft heeft hard gewerkt aan IE, het nemen van uit dat zij de langzaamste in de verpakking tot een van de snelste. dat zelf verdient erkenning.

Hare: IE9 32-bit; Tortoise: IE9 64-bit

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Opmerking: de 64-bits versie van IE is alleen beschikbaar voor mensen met een 64-bits besturingssysteem, en zelfs dan heb je om te gaan zoeken. Mijn advies, doe geen moeite.

Bottom line, ik denk echt niet dat dat JavaScript-prestaties een kwestie is niet meer, en zeker in real-world testen is het moeilijk om een ​​verschil tussen de browsers (sommige HTML 5 sites die niet weerstaan, kunt u gezien het feit dat velen zijn geoptimaliseerd voor een bepaalde browser). In feite, tenzij een van de spelers in geslaagd om JavaScript-prestaties te verbeteren door een orde van grootte, het scheren een paar milliseconden hier af en er niet meer toe doet nauwelijks.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september