iiNet heeft meer vezels klanten dan NBN Co

iiNet heeft vanmorgen aangekondigd dat het heeft meer dan 10.000 klanten over glasvezel diensten – meer dan 7.000 actieve klanten fiber op de National Broadband Network (NBN).

Het bedrijf zei vandaag dat het 8.000 klanten fiber-to-the-home (FttH) netwerk af te handelen in de ACT, en een extra 2.700 klanten op het NBN. Ter vergelijking, Communicatie Minister Stephen Conroy vertelde de Senaat gisteren dat NBN Co heeft; 7.000 actieve services op de vezel, met inbegrip van iiNet’s 2700. Dit is een extra 600 op de figuur gegeven aan de regering door NBN Co aan het eind van oktober.

iiNet CEO Michael Malone zei dat iiNet is de leider in FttH-netwerken.

“Als het gaat om FttH, gebruiken we elke gelegenheid aan om zo veel Australiërs te sluiten als we kunnen om de beste internet rond,” zei hij.

De eer is waarschijnlijk van korte duur, maar met NBN Co projecteren dat 286.000 panden in staat tot het nemen van fibre services op de NBN tegen het einde van juni 2013 zal het netwerk uitrol is op een ramp-up fase, maar zelfs als NBN Co houdt alleen het maken van hetzelfde aantal glasvezelverbindingen per maand, zal het gemakkelijk overtreffen figuur iiNet in de komende maanden.

verklaring iiNet komt op een moment dat het is, onder druk zetten, NBN Co aan te bieden een vergelijkbare deal met Optus en Telstra stoppen iiNet concurreren met NBN Co in die gebieden waar het bedrijf bestaande vaste-vezel of hybrid fiber coax (HFC) infrastructuur. Malone zei vorige week dat hij wil rond AU $ 200 miljoen voor de Transact-netwerk alleen.

NBN kan ons niet dwingen om het uit te schakelen, ze zouden hebben om het af te kopen met ons of te compenseren ons om het af te sluiten, “zei hij.

We zouden blij zijn om een ​​deal te maken met NBN voor AU $ 1050 per lokalen gepasseerd zijn. Dat zou de waarde van de Transact-netwerk te zetten op meer dan AU $ 200 miljoen. Dat is ongeveer de vervangingswaarde van dat netwerk.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data