iiNet houdt bij de ondertekening van NBN overeenkomst

Terwijl Telstra, Optus, en 25 andere internet service providers (ISP’s) waren, snel aan te sluiten bij NBN Co’s wholesale breedbandtoegang overeenkomst; (WBA), iiNet, haar dochterondernemingen, en een aantal andere kleinere telco’s zijn bedrijf uit, waarin staat dat de aanbod op de tafel zou ze kwetsbaar zijn voor de betaling van een vergoeding aan klanten voor problemen NBN Co’s vertrekken.

NBN Co kondigde deze ochtend dat de ISP’s tot de wholesale-breedbandtoegang overeenkomst, die van kracht wordt in maart en regelt de manier waarop NBN Co en biedt diensten aan de individuele ISP’s in de loop van een jaar had ondertekend.

iiNet chief regelgevende officer Steve Dalby vertelde de website dat iiNet, Internode, Adam, en de andere iiNet eigenschappen zou niet tot de WBA de ondertekening tot een aantal openstaande kwesties worden aangepakt, in het bijzonder rond de customer service garantie (CSG).

Retail service providers zijn gebonden aan de klantenservice garantie op een minimaal niveau van dienstverlening aan klanten, of betalen financiële compensatie. Meest recent, Telstra copped; een AU $ 510.000, fijne van de Australische Communicatie en Media Autoriteit (ACMA) omdat het zijn benchmarks te ontmoeten voor het aansluiten van nieuwe diensten.

Dalby zei dat op de erfenis kopernetwerk, wanneer een winkelier wordt beboet voor iets dat probleem Telstra’s, zoals een gebrek aan een lijn fout te repareren, Telstra compenseert de retailer voor de boete die zij ontvangen voor het niet om hun klantenservice garantie te voldoen.

Maar hij zei dat onder de WBA voor NBN Co, is er geen dergelijke garantie voor compensatie voor het niet NBN Co’s om te voldoen aan de installatie of het verhelpen van storingen deadlines.

“De belangrijkste zorg die we hebben afgeleid van NBN’s ontstellende levering record,” zei hij.

NBN Co zegt, ‘dat is een probleem tussen u en uw gebruikersnaam, het heeft niets met ons te maken. Als we niet voldoen aan onze installatie tijden en afspraken of reparatie deadlines, nou ja, sorry guys ‘. Eigenlijk, ze waarschijnlijk niet eens zeggen sorry.

Dalby zei dat het “onaanvaardbaar”, gezien het feit dat iiNet heeft geen recht op een van de installatie of reparatie werk te doen als het gaat om de National Broadband Network (NBN).

Dalby zei dat het zou minder een probleem zijn als NBN Co in staat om haar doelstellingen te halen was geweest.

“Eén ding NBN Co kan niet beweren dat het ooit een doel is gehaald,” zei hij, wat aangeeft dat NBN Co is niet aan een op de drie van zijn afspraken voor nieuwe verbindingen te voldoen.

“Ze zijn niet alleen niet aan hun afspraken te ontmoeten, ze er niet in slagen om te communiceren dat ze zijn,” zei hij, waarin staat dat de klanten vaak roepen iiNet en de schuld van de retailer voor het niet NBN Co’s om afspraken te voldoen.

“We zullen niet tekenen omdat we dat de commerciële of financiële risico dat we zullen worden getroffen met nooit eindigende CSG betalingen zonder hen overnemen van de kosten van degenen die niet kunnen accepteren, en we zijn daarna geraakt met TIO klachten,” zei hij.

Dalby zei dat iiNet is ook bezorgd over de Australische Concurrentie en (ACCC) ontbreken Consumer Commissie bevoegdheden te bemiddelen over de WBAs.

“Er is een dwingende kwestie over de regelgeving een beroep,” zei hij.

Als ik dit akkoord uit te voeren, en er is iets wat de ACCC heeft concurrentie zorgen over, of voelt het passend is te bemiddelen over een geschil, het maakt niet uit wat ze verzinnen. Zodra ik heb getekend dat WBA, de WBA heeft voorrang op alle vastberadenheid.

Het is gewoon een belachelijke situatie.

Dalby gesuggereerd dat Optus en Telstra de redenering voor de ondertekening van de WBA snel was verbonden met de bedrijven, zowel het ontvangen van grote financiële betalingen aan de klanten over te dragen aan het NBN als onderdeel van hun respectieve deals, en hij zei NBN Co zou worden in de hoop dat Optus en Telstra’s signeersessies zou beïnvloeden kleinere spelers in de industrie.

“Ze worden besteed aan hun klanten aan te sluiten, terwijl we moeten ze betalen voor toestemming om onze klanten te sluiten,” zei hij.

Een woordvoerder van NBN Co was gevraagd om commentaar te leveren op vorderingen iiNet’s.

Tot iiNet borden tot WBA, de ISP blijft de interim-overeenkomst met NBN Co diensten te blijven bieden, zei Dalby. Hij gaf aan dat, gezien de tienduizenden iiNet afnemers op de NBN vandaag de dag, is het onwaarschijnlijk dat NBN Co de interim-overeenkomst met iiNet zou terugtrekken terwijl de onderhandelingen nog gaande zijn.

Hij stelde ook dat de kleinere ISP’s niet zou melden bij de WBA totdat iiNet krijgt aan boord.

Ze kijken naar ons om te zien wat we doen, omdat ze niet geloven dat ze de onderhandelingsmacht.

Een woordvoerder van NBN Co weigerde de volledige lijst van de ISP’s die zich hebben ingeschreven om de WBA vrij te geven.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data