In-app aankopen van brandstof tablet, smartphone app verkoop: rapport

Alleen maar omdat een app is gratis betekent niet dat het zal niet later gekost.

Dat komt omdat de meeste mobiele app-ontwikkelaars en bedrijven realiseren zich dat het beter (en misschien wel beste) manier om geld te verdienen met deze programma’s is niet door middel van reclame, maar door middel van in-app aankopen, volgens een nieuw rapport van market intelligence IHS iSuppli.

IHS senior analist Jack Kent toegelicht in het verslag van hoe gratis apps zijn echt de wegen in digitale portemonnee van een klant

Smartphone-gebruikers massaal de voorkeur gratis apps om betaalde apps, zoals we schatten 96 procent van de smartphone-apps zijn gratis in 2011 gedownload.

In 2012 zal het steeds moeilijker voor de app stores en ontwikkelaars te rechtvaardigen opladen van een vooruitbetaling voor hun producten wanneer zij worden geconfronteerd met de concurrentie van een overvloed aan gratis content. In plaats daarvan moet de apps-industrie volledig te omarmen de freemium model en de inhoud geld te verdienen door middel van in-app aankopen.

In principe, het wordt omschreven als de ‘freemium’ model, waarin bedrijven lokken klanten door het aanbieden van het programma gratis weg met beperkte mogelijkheden en toegang. Gaming apps zijn echt gestold dit gebied. Kijk maar naar Zynga en Angry Birds -maker Rovio, die in wezen hun rijken hebben opgebouwd rond dit idee.

Deze aanpak kan averechts werken met een aantal klanten die zijn niet onder de indruk en / of ge├»nteresseerd zijn in het betalen voor extra functies. (Heeft u de beoordelingen voor de “bijgewerkte” versie van The Oregon Trail gezien?)

Toch betekent het freemium model niet echt lijken dat alles innovatief als je recht naar beneden om het. Maar het lijkt alsof een veiligere route voor het maken van geld van mobiele apps op de lange termijn in plaats van te vertrouwen op in-app reclame of de inkomsten uit de eerste downloads zelf.

Grooveshark slim af app stores dankzij HTML5; Amazon maakt het verzenden van documenten van de pc naar Kindle, iPhone, iPad apps voor kinderen met leerproblemen; Kleine bedrijven moeten online facturatie overwegen; Het probleem met CES: te veel elektronica, niet genoeg consument

Voor meer tips over hoe om geld te verdienen met mobiele apps, check out Ed Burnette idee├źn nu.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s