Indiase budget om het opstarten ecosysteem stimuleren

Indiase minister van Financiën Arun Jaitley budget voor 2016-17, die maandag werd gepresenteerd in het Europees Parlement, niet te bieden alles wat werd verwacht door Indiase startups.

In zijn 100 minuten budget speech, de minister van Financiën zei dat startups 100 procent belastingvoordelen krijgt voor drie jaar en zal er geen belasting op meerwaarden op beleggingen. Maar gezien meer dan 90 procent van het startups zal geen winst te maken in de eerste twee tot drie jaar van hun ontstaan, deze concessie zal niet veel ten goede.

Hij kondigde ook aan dat de regering een wetsvoorstel tot wijziging van het Wetboek van vennootschappen en help startups hun registratie te voltooien, omdat bedrijven binnen een dag zal introduceren. Dit is een welkome stap, als een startup in een land als Singapore, waarvan bekend is dat de industrie vriendelijk, duurt drie dagen voor de registratie. Dit wordt ook verwacht dat meer van de jeugd van India aan te moedigen om hun eigen initiatieven te lanceren en het genereren van werkgelegenheid voor anderen.

Een opmerkelijke voorstel is om $ 74.000.000 (500 crore roepies) voor kansarme secties (Geplande kasten en stammen) van de vereniging, maar ook vrouwelijke ondernemers, bestemmen ten einde ze gemakkelijk toegang tot de fondsen te voorzien.

Naast die, worden de begrotingsvoorstellen verwacht om te helpen de startups krijgen, te wijten aan de herziening van de forfaitaire belastingheffing regeling, op grond waarvan het inkomen plafond van 1 crore roepies verdubbeld tot 2 crore rupees.

De overheid is ook de oprichting van een mechanisme SETU (zelfstandig ondernemerschap en talent gebruik), een techno-financiële, incubatie en facilitatie programma voor het opstarten van bedrijven en andere zelfstandige activiteiten te ondersteunen, met name in technologie-gedreven gebieden.

Bovendien, sectie 10AA van de Speciale Economische Zones (SEZ) Act is verlengd tot 2020, enabling technology eenheden op te zetten en beginnen operaties in SEZs. De tarieven op IT-hardware producten hebben ook ondergaan een belangrijke verandering in het kader van de Centrale Raad van Accijnzen en Douane.

Terwijl de meeste van de aankondigingen gemaakt door premier Narendra Modi in januari de “Startup India Standup India” actieplan top vervuld waren, werden er geen beslissingen genomen op twee belangrijke eisen: Exit beleid voor de nieuwe bedrijven en het finaliseren van een lijst normen voor hen in de voorraad markten voor dweilen middelen.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

De startups hopen dat deze twee eisen van de Indiase wet makers zal worden beschouwd voordat ze de begroting passeren op 31 maart, toen de Indiase boekjaar afgesloten. Zelfs de Reserve Bank van de plannen van India om startups om buitenlandse fondsen tikken zonder beperkingen werd niet genoemd, maar kan in de begroting worden opgenomen tijdens de besprekingen in de komende dagen.

De Indiase startups was ingenomen met de aankondigingen als ze gericht op het bevorderen van ondernemerschap en het scheppen van een gunstig ondernemingsklimaat in het land.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

U2opia Mobile CEO Sandeep Ganguly voelde dat nieuwe bedrijven waren van vitaal belang voor de groei van de economie en de begroting heeft een positieve impuls aan de startup ecosysteem hersteld.

Met de wijziging van het Wetboek van Vennootschappen op een snelle registratie en een boost aan startups te garanderen, meende hij dat de groei van een robuuste startup milieu in de hele natie zou speerpunt. “De tax holiday voor starters drie van de vijf jaar van de oprichting van het bedrijf zal leiden tot een impuls in de mogelijkheden”, zei Ganguly.

Ankita Jain, mede-oprichter van GoPaisa.com, de grootste cashback en coupon website van India, zei dat ze was “positief enthousiast” over de tax holiday, als de eerdere beleid geen belastingen voor de eerste drie jaar, die geen hulp heeft voor behandeld meer dan 90 procent van de startups.

Atlanta Healthcare CEO Vibhor Jain zei dat 2015 was het jaar van de planning en de startups naar verwachting 2016 tot het jaar van de actie.

“Bij deze aankondigingen, heeft de regering de focus onderstreept op de Indiase opstarten ecosysteem. Een tax holiday en de verlaging van de corporate IT-tarief tot 25 procent zijn welkom stappen in de goede richting. In aanvulling op belastingvermindering, zijn wij op zoek naar het gemak van de regelgeving rond startkapitaal, registratie en sluiting processen voor ondernemers in het land “, voegde hij eraan toe.

Prafulla Mathur, oprichter en CEO van WudStay, was van mening dat met de veranderingen in het fiscaal beleid, zal startups een geweldige kans om deze middelen te gebruiken in verdere schaalvergroting haar activiteiten en operaties. Ook het besluit van de minister van Financiën om de belastingen op meerwaarden ontspannen voor beleggers een positief sentiment onder de venture capital gemeenschap, waarin ondernemers op zoek naar geld in te zamelen kunnen helpen genereren.

CEO en oprichter van Mebelkart Rahul Agrawal gezegd dat een focus op de ontwikkeling van vaardigheden centra beter inzetbaar talent zal creëren en de kloof tussen vraag en aanbod in de startup ecosysteem.

Echter, Srikumar Misra, oprichter en managing director van Milk Mantra, zei dat de begroting zou hebben gevolgd met specifieke financiële prikkels voor ondernemersrisico, langs de lijnen van ondernemende opluchting in de Britse fiscale structuur. “De hervormingen van de financiële sector niet voldeden aan het aanpakken van de behoeften van start-ups ‘voor toegang tot vreemd vermogen, dat moet vroeg of laat naar de tafel te komen,” Misra gewezen.

Rajat Gandhi, oprichter en CEO van Faircent.com zei ook dat, “Vermindering van het voordeel op lange termijn meerwaarde regime tot twee jaar ontkent startups van de initiële bijstands dat is heel erg nodig is”.

Pratik J Shah, een expert op het gebied van indirecte belastingen service en Partner van de Mumbai-gebaseerde SKP Group, zei dat de begroting was raam India’s IT en startups.

“Als India zelf langzaam transformeren in een nieuwe en verbeterde digitaal efficiënt land, het komt niet als een verrassing dat de digitale economie consistent is gegroeid in een tempo van 10 procent per jaar. Op dit moment, India heeft een gevestigde IT-industrie met een omzet van ongeveer $ 160.000.000.000, met meer dan $ 100 miljard van de export, en de sector biedt werk aan bijna 4 miljoen mensen, “zei hij.

Gezien het feit dat de IT-industrie van oudsher genoten grote voorkeur boven andere industrieën, heeft deze begroting niet gefaald om ofwel imponeren. Met een steeds groter deel van de omzet van IT-dienstverlening, het engagement van de regering om de IT startups lijkt een natuurlijke neiging.

“De begroting prikkels in combinatie met Startup India is voorts attract beginnende ontwikkelaars uit de hele wereld om te profiteren van bloeiende menselijke hulpbronnen van het land op dit gebied,” Shah toegevoegd.

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven