Indiase outsourcers leunend op nieuwe groeistrategieën

Vanilla Indiase IT-diensten bedrijven zijn uithakken van niches om hun balansen onder druk versterken van steeds drukker traditionele outsourcing markten.

In een interview met de website, Sundararaman Viswanathan, betrokkenheid manager bij Bangalore gevestigde adviesbureau Zinnov, zei dat IT-diensten bedrijven fel strijden om de krimpende applicatie-ontwikkeling en onderhoud van de inkomsten zijn nieuwe groeistrategieën ontwikkeld.

Hij wees op; HCL’s 60 procent winst sprong, in de eerste drie maanden van 2013 als de validatie van de focus van het bedrijf om het verstrekken van infrastructuurdiensten.

Ondertussen, Infosys en Wipro, waarvan het vierde kwartaal de winst groeide bescheiden of zelfs licht gekrompen, zijn vastbesloten om hoge waarde platform ontwikkeling en zakelijke applicatiediensten, respectievelijk.

Omgekeerd, TCS, die dit kwartaal ingelogd de grootste winst van US $ 663.000.000, blijft “alles en nog wat” doen, merkte hij op.

Er zijn geen winnaars of verliezers in deze rapportage seizoen, “zei Viswanathan.” In sommige gevallen hebben ze bewust niet gaan na een bepaalde deal want soms zijn ze gewoon op zoek om de capaciteit op een bepaald gebied te bouwen.

Bijvoorbeeld Infosys misschien niet wilt op te halen van een infrastructuur deal, omdat het voelt de energie en de inspanningen zijn beter gefocust in een andere richting, aldus de analist.

De driemaandelijkse cijfers vertellen het verhaal van elke onderneming.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Gedurende het kwartaal eindigend op 31 maart 2013 HCL gegenereerd 29 procent van zijn inkomsten uit infrastructuurdiensten, met inbegrip van remote beheer van infrastructuur, en de ondersteuning van netwerken en desktops.

In FY13, Wipro’s; Business Application Services divisie produceerde 31 procent van het bedrijf inkomsten – de hoogste van alle business unit.

Terwijl de applicatie ontwikkeling en onderhoud (ADM) was Infosys grootste verdiener, werd dit op de voet gevolgd door “advies, implementatie pakket, en anderen”, die 31,4 procent van de totale inkomsten bezet. Dit werk omvat lucratieve SAP en Oracle ERP-implementaties. betwist door de wil van Accenture en IBM.

Voor het jaar eindigend op 31 maart, ADM vormden 42,8 procent van de TCS inkomsten. De volgende grootste dienst gebieden – zakelijke oplossingen, BPO, en infrastructuurdiensten – hadden allemaal percentage aandelen in de tieners.

Terwijl ze duidelijk hun krachten hebben aangelegd, Viswanathan zei Indiase organisaties zou hebben om hun zwakke punten te verduidelijken.

“Bijvoorbeeld, HCL heeft een zeer geconcentreerde bron van inkomsten, dus het zal moeten meer duidelijkheid over zijn plannen in andere gebieden. Over het algemeen deze diversiteit is goed voor de industrie”, aldus Viswanathan.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek